A zöldségekkel töltött fűszeres sertéssülttel nem kell sok időt a konyhában töltened, mert pár perc alatt összeállítod.
A göngyölt, sült húsban az a legjobb, hogy viszonylag kevés munka van vele, mégis elronthatatlan. A sertéssült fokhagymával ízesítve és fűszeres zöldségekkel töltve fejedelmi hétvégi ebéd lehet. Combból kicsit szaftosabb, karajból szárazabb lesz a végeredmény.
Hozzávalók:
👉 1 kg sertéskaraj vagy sertéscomb
👉 2 db sárgarépa
👉 2 db fehérrépa
👉 1 db vöröshagyma
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 4 evőkanál olaj
👉 2 teáskanál sertéshús fűszerkeverék
👉 1 teáskanál szárított rozmaring
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A sárgarépát és a fehérrépát hámozd meg, kockázd fel, és kevés sós vízben párod félpuhára. A vöröshagymát is pucold meg és aprítsd fel. Öntsd a répákat és a hagymát egy tálba, sózd, borsozd, és keverd össze.
A sertést vágd be, terítsd ki, mint egy könyvet, és a zöldséges keveréket oszlasd el rajta, majd tekerd fel. Keverd össze a mustárt, az olajat, a fűszerkeveréket, a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, és kend be vele alaposan a húst. Akár össze is kötheted, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Önts alá vizet, és süsd körülbelül két órán keresztül, amíg megpuhul, tehát könnyen beleszúrható egy kés. A végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések