A nehéz ételek után pont ilyen könnyed csirkés salátára van szükségünk.
Ha szeretnél jóllakni, és egészségesen is akarsz étkezni, a csirkemellsalátánál jobbat aligha találsz. Van benne vitamin, tápanyag, a pác pedig a csirkemellet igazán ínyenccé varázsolja. Sütheted rögtön, de még ízletesebb lesz, ha pihenteted legalább egy órát. A maradékot magaddal viheted a munkába, vagy két kenyérszelet közé is teheted.
Hozzávalók:
👉 30 dkg csirkemell
👉 20 dkg paradicsom
👉 1 fej saláta
👉 1 db uborka
👉 3 dl joghurt
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál grillfűszerkeverék
👉 1 kávéskanál kömény
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, törölgesd szárazra, vágd kisebb kockákra, és sózd be. A páchoz az olívaolajat keverd össze borssal, köménnyel, pirospaprikával, fűszerkeverékkel, és forgasd bele a csirkét. Figyelj, hogy mindenhova jusson belőle. Letakarva pihentesd egy órát.
Pácolást követően a húst csepegtesd le, és kevés olajon pirítsd meg. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
A zöldségeket mosd meg, a salátát tépkedd levelekre, a koktélparadicsomot vágd ketté, az uborkát pedig karikázd fel. Rakd egy tálba, tedd rá a csirkemellet, és öntsd le a zúzott fokhagymával összekevert joghurttal.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések