A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokhagymás tejben pácolt, tepsis csirkemáj: paradicsommal még finomabb


Ha tepsiben sütöd a májat, nem fog fröcsögni, nem úszik az olajban, és fantasztikusan puhára sül.


A csirkemáj fokhagymás tejben pácolva még puhább, omlósabb és ízletesebb lesz. A hiedelmekkel ellentétben nyugodtan sózd be, nem fog kiszáradni. Arra azonban ügyelj, hogy ne süsd túl. Ameddig a máj a sütőben puhul, összedobhatsz hozzá bármilyen krumplis köretet, de friss kenyérrel is isteni.

Hozzávalók:

👉 50 dkg csirkemáj
👉 20 dkg koktélparadicsom
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 dl tej
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 ág bazsalikom
👉 1 teáskanál aprított rozmaring
👉 0.5 dl olaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemájat alaposan mosd meg, vágd ki a rajta lévő ereket, hártyát. Ha maradt rajta epe, azt is feltétlenül távolítsd el, hogy ne legyen keserű. Áztasd fokhagymás tejbe legalább egy órára, de tovább is benne maradhat.

A májat csepegtesd le, és a felszeletelt hagymával rendezd sütőbe. Az olajat keverd össze borssal, sóval, rozmaringgal, és locsold meg vele a májakat. Fóliázd le, told forró sütőbe, és süsd 180 fokon lefóliázva 35 percig. A sütési idő vége felé vedd le a fóliát, és add hozzá a feldarabolt paradicsomot. Ha kettévágsz egy májat, és a belseje nem piros, kiveheted a sütőből. Bazsalikommal megszórva kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések