A szezámmagos bundában sült fokhagymás csirkemell igazi újdonság lehet a hétvégi menüben.
A gyerekek és a felnőttek nagy kedvencét, a rántott csirkemellet egyszerűen feldobhatod, ha panírozáskor a zsemlemorzsához egy evőkanál szezámmagot is keversz. Még finomabb ízt ad a húsnak, ha fokhagymás tejben pácolod néhány órát. A szükséges tojásmennyiség attól függ, mekkorát használsz: a kis méretűből több kell, a nagyból kevesebb.
Hozzávalók:
👉 70 dkg filézett csirkemell
👉 15 dkg zsemlemorzsa
👉 15 dkg liszt
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 dl tej
👉 1 evőkanál szezámmag
👉 3 db tojás
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet vágd vékony szeletekre, és dörzsöld be sóval, borssal. Fokhagymanyomóval zúzd össze a fokhagymagerezdeket, keverd el a tejjel, tedd bele a csirkét, és a hűtőben hagyd állni legalább két órát.
Készíts elő mindent a panírozáshoz. A húst forgasd először lisztbe, utána a villával felvert tojásba, végül a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába. Tedd a szeleteket egy tányérba.
Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olajat. Ha már elég forró, tehát a beledobott kis panír sisteregve feljön a tetejére, helyezd bele a húsokat, és oldalankét négy-négy perc alatt közepes lángon süsd meg ropogósra. Papírtörlővel kibélelt tálcán itasd le róluk az olajat, és tálalásig fedd le alufóliával.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések