A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felrobbant egy Tesla egy sanghaji garázsban


Kigyulladt, majd szinte pillanatokon belül felrobbant egy Tesla Model 3 az egyik sanghaji parkolóházban szerda éjjel.


Az előzetes vizsgálatokból kiderült, hogy a balesetet az okozhatta, hogy az autó orra nekiütközhetett valamilyen tárgynak, ami után rövidzárlat keletkezett az akkumulátorban – adta hírül a CNBC.

A balesetben szerencsére senki sem sérült meg. A kínai akkumulátorgyártó Contemporary Amerex Technology beszámolója szerint az ő egységük volt a gépkocsiba szerelve, ami spontán kigyulladt.

Sanghajban két éve is történt egy hasonló eset, 2019 áprilisában ugyanis egy Tesla felrobbanása következtében maga Elon Musk küldött ki a helyszínre egy vizsgálócsapatot, akik kiderítették, hogy az akkumulátor meghibásodása okozta a detonációt.

Kínában az önvezető funkció miatt is vizsgálták a Teslákat, mivel 2020-ben tíznél is több bejelentést kaptak a hatóságok arról, hogy a sofőrök elveszítettek uralmukat saját gépjárműveik felett.

A Tesla Model 3 a legeladottabb és legnépszerűbb elektromos autó Kínában. A Tesla sanghaji gyárait 2019 végén felújították, megnövelték a kapacitását, ezért gyakran még Európába is innen exportálták a gépkocsikat.

Elon Muskot mindeközben folyamatos támadások érik a Twitteren, ezért a cég elhatározta, hogy online testőröket fogadnak fel, akik megvédhetik a cégvezetőt a kellemetlen online incidensektől.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések