A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fantasztikusan omlós sajtos pogácsa gyorsan: ezt nem kell hajtogatni


Élesztő nélkül is lehet fantasztikusan puha, omlós a sajtos pogácsa. Szilveszteri buliba is tökéletes, és az utolsó pillanatban is összedobható.


Ha eddig azt gondoltad, hogy a pogácsakészítésre rámegy egy egész délelőttöd, akkor ezt a receptet próbáld ki! Ezzel a duplán sajtos változattal biztos, hogy nyert ügyed lesz. Akkor is bátran hozzáfoghatsz, ha eddig még nem próbálkoztál semmilyen sós tésztával. Ráadásul ez a pogácsa még másnapra is puha marad.

Hozzávalók:

 👉 40 dkg finomliszt
 👉 20 dkg vaj
 👉 15 dkg sajt
 👉 5 evőkanál tejföl
 👉 2 teáskanál sütőpor
 👉 2 teáskanál só
 👉 1 db tojás

Elkészítés:

A tésztához a lisztet keverd össze sóval, sütőporral, morzsold össze a hideg vajjal, majd add hozzá a tejfölt és a sajt felét. Gyúrd össze, rugalmas tésztát kell kapnod. Lisztezett deszkán nyújtsd ki körülbelül két centi vastagságúra, és szúrd ki tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval.

Rendezed a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kend meg egy felvert tojással, szórd meg a maradék reszelt sajttal, majd 180 fokos előmelegített sütőben süsd szép pirosra 20-25 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések