Mindegy, hogy milyen ünnep vagy összejövetel, a majonézes töltött tojással mindig biztosra mehetsz.
A töltött tojásban az a legjobb, hogy egyszerű, gyorsan és könnyedén variálható. Szilveszterre is tökéletes vendégváró, ami a majonéztől és a tejföltől lágy, selymes lesz. A tojásos masszát villával is összedolgozhatod, de még krémesebb lesz, ha késes aprítót vagy botmixert vetsz be.
Hozzávalók:
👉 8 db tojás
👉 2 evőkanál tejföl
👉 2 evőkanál majonéz
👉 1 teáskanál mustár
👉 0.5 db vöröshagyma
👉 só
👉 bors
👉 pirospaprika
Elkészítés:
A tojásokat főzd forrástól számítva 10 percig, majd hideg vízben hűtsd le. Pucold meg, és óvatosan vedd ki a tojások sárgáját. Rakd egy tálba, és villával törd össze.
Add hozzá a mustárt, a majonézt, a tejfölt, az apróra vágott hagymát, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. Dolgozd krémesre a masszát, és töltsd vissza a tojásokba. Tedd a hűtőbe tálalásig, majd szórd meg pirospaprikával.
0 Megjegyzések