A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elsőbbségadás hiánya miatt történt két baleset szombaton


Mindig legyünk kellően figyelmesek az útkereszteződéseknél, hiszen szombaton két baleset is történt az elsőbbségadás elmulasztása miatt megyénkben.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén szombaton négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására. Szombaton a megye rendőrei két személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, továbbá egy személlyel szemben intézkedtek járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Egy helyi lakos közlekedett autójával Szolnokon, a Váci Mihály úton a Ménes utca irányába szombaton 14 óra körül, majd haladása során nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról érkező jármű vezetőjének és az útkereszteződésben összeütköztek – adta hírül a megyei rendőr-főkapitányság.

A védett úton haladó jármű megpördült és egy villanyoszlopnak ütközött, a sofőr a baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülést szenvedett.

Ugyancsak az elsőbbségi szabályok be nem tartása miatt következett be egy baleset Jászárokszálláson szombaton a délelőtti órákban. Egy jászdózsai lakos személygépkocsival közlekedett, amikor az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla ellenére, nem adta meg az elsőbbséget a védett úton haladó személygépkocsi vezetőjének és összeütköztek.

A baleset következtében mindkét személygépkocsi sofőrje és egy utas – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek.

A rendőrség felhívja a gépjárművezetők figyelmét az elsőbbségi szabályok betartására, valamint kérik, hogy az útkereszteződéseknél fokozott körültekintéssel és figyelemmel vezessenek! Csak akkor haladjanak be a kereszteződésbe, ha az elsőbbséget megadták, vagy megkapták!

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések