A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elkapta a koronavírust egy macska Dél-Koreában


Jelentették az első esetet Dél-Koreából, melyben egy állat fertőződött meg a koronavírussal, konkrétan egy házimacska kapta el, jelentette be az ország járványügyi ügynöksége, a KDCA.


A macskán elvégzett teszt eredménye még január 21-én jött meg, de az ügynökség csak ma tett közzé közleményt róla. Három macskát kellett tesztelni, miután tulajdonosaik, egy anya és a lánya is elkapták a vírust, a másik két macskában nem mutatták ki a betegséget, írja a CNN.

A macskák otthonául szolgáló imaház Dél-Korea Dél-Kjongszang tartományában található, a gazdáik is itt húzódtak meg, múlt héten legalább 112 eset köthető a helyhez, erősítették meg a hatóságok.

A macskát különválasztva tartják egy menhelyen most, hogy ne terjedhessen el a betegség a többiek között, a KDCA szerint egyelőre nem tudni olyan esetről, ahol háziállatról terjedt át emberre a betegség.

Ennek ellenére a gondozók óvatosságból csak védőruhában foglalkoznak a macskával, az Állatok és Növények Karanténügynökségének dolgozói pedig a hatóságokkal együttműködve kiadnak majd egy tájékoztatót a háziállatok koronavírus-fertőzésével kapcsolatos tudnivalókról.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések