A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elfogadta a TikTok-kihívást, megfojtotta magát nadrágszíjjal egy 10 éves kislány


A tízéves olasz kislány véletlenül megölte magát, miközben a TikTok közösségi média felületein terjedő kihívást, az úgynevezett Blackout Challenge-et teljesítette.


Az ANSA hírügynökség információi szerint a gyermeknél csütörtökön állapították meg az orvosok az agyhalált az egyik palermói kórházban. Kiderült, hogy a lány egy nadrágszíjat kötött a nyaka köré, amit olyan erősen húzott meg, hogy nem jutott elegendő mennyiségű oxigénhez, majd elájult, és többé már nem ébredt fel.

Az orvosok bár minden tőlük telhetőt megtettek a lány megmentésére, sajnos a fulladás következtében fellépő szívroham után túl későn került be a kórházba. A szülők gyermekük szerveit felajánlották életmentő transzplantációra várakozó páciensek számára.

A Blackout Challenge a Passout Challenge enyhébb változata, ami a TikTokon manapság óriási népszerűségnek örvend. A kihívás során a fő cél, hogy szándékosan ájult állapotba kerüljön a felvételeket készítő illető, amit leggyorsabban önfullasztással lehet elérni.

Hasonlóan veszélyes volt a korábbi kék bálna kihívás, amely arra kényszerítette a fiatalokat, hogy a különböző horrorfilmek megtekintése és a temetőkben való séták után saját magukban is kárt tegyenek.

A játék ötvenedik napján végül arra ösztönözték a kihívás elkészítői a gyerekeket, hogy kíséreljenek meg öngyilkosságot végrehajtani.

Szakértők figyelmeztettek, az online terekben egyre jobban terjedő, sokszor egyáltalán nem humoros, hanem inkább életveszélyes trendek súlyos egészségügyi károkat okozhatnak a gyermekeknél, legyen szó különféle rohamokról, agyi sérülésekről vagy akár halálról.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések