A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Éjjel beborulhat az ég, vasárnap országos havazás várható


Fehérbe borulhat hétvége utolsó napján Magyarország, ugyanis szombat késő délutántól kezdve országszerte erősen megvastagszik a felhőzet, így jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk.


Az Országos Meterológiai Szolgálat előrejelzéséből kiderült, hogy szombat délután elszórtan valószínű záporeső, néhol havas eső, a hegyekben hózápor, a kora esti óráktól kezdődően pedig főleg az ország északi felén több helyen csapadékra kell számítani.

Először eső, később észak felől a csökkenő hőmérsékletek miatt havas eső érkezhet, amit az éjjeli órákban hó válthat fel.

Északkeleten is előfordulhat havazás vagy hózápor, a déli megyékben ezzel szemben csupán eső, ónos eső, rosszabb esetben közlekedést megnehezítő ónos eső hullhat az égből.

Vasárnap felhős, borongós idő lesz, este az északnyugati régiókban köd is képződhet, mindeközben északkeleten hószállingózás, máshol havazás várható.

Reggel és este a déli megyékben ónos eső is lehet, nagyobb mennyiségű csapadék a délnyugati térségben eshet.

Az országos meteorológiai szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki ónos eső miatt Békés és Csongrád megyére, hófúvás miatt Veszprém megyére, havazás miatt pedig Zala és Somogy megyére. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +2 Celsius-fok között valószínű.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések