A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyre többen választják az öngyilkosságot a koronavírus-járvány hatásai miatt


Sorra érkeznek a hírek olyan személyekről, akik vagy fertőzöttségük, vagy pedig kilátástalan helyzetük miatt döntöttek az öngyilkosság mellett.


Korábban talán senki sem gondolta volna, hogy a koronavírus-járvány a világ minden pontjára beteszi a lábát, mint ahogyan azt sem, hogy a vírus ilyen sokáig köztünk marad.

A járványhelyzet azonban immár több mint egy éve érvényben van, az eltelt időszak egy jelentős részét pedig országonként eltérő mértékű korlátozó intézkedések mellett kellett leélnie az emberek nagy részének.

Nem kivételek ez alól a fiatalok sem, ugyanis az iskolák több országban is hosszú ideje szünetelnek, köztük Las Vegasban is, ahol az utóbbi időben megszaporodó, gyerekek körében elkövetett öngyilkosságok miatt hamarosan újra kinyithatják az iskolákat.

A kutatások szerint Japánban sem sokkal jobb a helyzet, érezhetően többen választják az öngyilkosságot, mint a megelőző években, de ugyanez tapasztalható számos más országban is, legutóbb például az albán Elbasani Egyetem Természettudományi Karának oktatója ugrott ki lakásának hetedik emeletéről, ám ő szerencsére túlélte a zuhanást, ugyanis mielőtt földet ért, egy melléképület tetejére esett.

Hogy a koronavírus-járvány jelenléte mikor enyhül olyan mértékűre, hogy újra visszatérhetünk a megszokott hétköznapokhoz azt egyelőre nem lehet tudni, mindenesetre, aki úgy érzi, hogy a kialakult helyzet miatt segítségre van szüksége, az mindenképpen forduljon egy illetékes szakemberhez.

Amennyiben úgy érzi, önnek is segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések