A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egymillió forintot vittek el egy tatai kávéautomatából


Az egyik gazdasági társaság tatai telephelyén dolgozó két férfi arra lett figyelmes, hogy kilazult a kávéautomata lakatpántja, amit senki sem rögzített megfelelően, ezért egy éven keresztül folyamatosan pénzt loptak belőle.


A két gyanúsított 2018 szeptembere és 2019 decembere között rendszeresen, általában kéthetente loptak el az automatából 100 és 200 forintos pénzérméket – írta az Index hírportál.

Mindezt úgy tették, hogy a lakatpántra rakott gyorskötözőt levágták, ezután a pénz kivételét követően rátettek egy új gyorskötözőt.

Később a szerkezet üzemeltetője egy egyszerűbb lakattal látta el az automatát, ettől kezdve a vádlottak annak ajtaját óvatosan kifeszítve vették ki közösen az automatából az érméket.

Egy év leforgása alatt az elkövetők összesen 1,36 millió forint készpénzt tulajdonítottak el az automatából.

A pénzt elosztották egymás között, majd fel is használták. A tettesekkel szemben az ügyészség az eljárást felfüggesztette, amely alatt a sértett kárát közösen maradéktalanul megtérítették.

A Tatai Járásbíróság mindezekből kifolyólag mellőzte a tárgyalások lefolytatását, helyette büntetővégzésben egyenként 225 ezer forint pénzbírságot szabott ki a két férfira. Fellebbezésnek helye nincs, az ítélet jogerős.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések