Ugyan a kicsi szülei összegyűjtötték a kezeléséhez szükséges pénzt, a lezárások miatt elmaradt a műtét, ami végül a gyerek életébe került.


Az agydaganat egy agresszív típusával küzdő tízéves Eva William tavasszal a brit járványügyi szabályozások miatt miatt nem kaphatta meg a szükséges kezeléseket. A brit miniszterelnök később, a kislány súlyos betegségére való tekintettel megadta volna a gyermek számára az utazási engedélyt, azonban addigra már túl késő volt, mivel Eva agydaganata addigra olyan mértékben elfajult, hogy már az USA-beli kezelés sem segíthetett volna rajt . A kislány a múlt héten belehalt a szörnyű betegségbe – írja a Metro.

Mint azt a 35 éves Paul Slapa, Eva édesapja elmondta, gyermekénél tavasszal az Egyesült Államokban is alternatív kezelésekkel próbálkoztak volna, amikről nem lehetett bizonyossággal tudni, visszafordíthatják a rettenetes kórt, de már soha nem is fogják megtudni, hogy kislányuk meggyógyulhatott-e volna.

„A tény az, hogy a koronavírus még a próbálkozás lehetőségét is elvette tőle. Ez pedig mindennél fájdalmasabb” – mondta a Metronak a megrendült férfi.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek