A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Börtönbüntetést kért az ügyészség a román embercsempészre


Vagyoni haszonszerzés céljából, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy letartóztatásban lévő 23 éves, Magyarországon büntetlen előéletű román férfi ellen.


A fiatal férfi még 2020 augusztusában állapodott meg ismeretlen bűntársaival abban, hogy 4 ezer leiért cserébe Budapestre szállít migráns személyeket. A férfi a bűntársaitól kapott gépkocsival és az üzemanyagra szánt 500 lei-jel, valamint a négy indiai állampolgárral indult útnak Petrosani településről hazánk felé.

Az indiai állampolgárok nem rendelkeztek úti okmányokkal, sem a beutazáshoz szükséges vízummal, így Magyarország területére legálisan nem léphettek be. A férfi a migránsokat az államhatár közelébe vitte, majd a közúti átkelőhelytől 2,5 km-re, a román oldalon kiszállította őket, hogy a „zöldhatáron” léphessenek át.

Az előzetes megállapodásnak megfelelően a férfi a magyar oldalon a négy indiait ismét felvette az autóba, Budapest felé vették volna az irányt, ahonnan a bűntársak tervezték eljuttatni az indiaiakat Dél-, illetve Nyugat-Európába. A férfit, aki a 44. számú főút gyulai elkerülő szakaszán várakozott a migránsokra, a határrendészeti kirendeltség járőrei tetten érték, őrizetbe vették, a külföldi migránsokat pedig elfogták.

Az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, határozott időre utasítsa ki Magyarország területéről, 500 lei erejéig vagyonelkobzást rendeljen el vele szemben, a bűncselekmény eszközéül használt mobiltelefont kobozza el és kötelezze 150 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések