A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bejelentés: pluszpénzt kapnak a bölcsődei dolgozók


Az idei évtől helyettesítési díjat kapnak azok a bölcsődei dolgozók, akik saját munkájuk ellátása mellett egy másik, munkából kiesett bölcsődei dolgozót helyettesítenek – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden Facebook-oldalán.


Novák Katalin a közzétett videóban ismertette, hogy a helyettesítési pótlék egy 25 éves tapasztalattal rendelkező, felsőfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelő esetében heti szinten 20 ezer forintnál is nagyobb összeget jelenthet.

– Ez valódi anyagi segítség, elismerés, amely a koronavírus-járvány időszakában különösen fontos lehet – mondta a miniszter.



Novák Katalin hangsúlyozta: a kormány folyamatosan növeli a bölcsődei férőhelyek számát, évről évre emeli a bölcsődék finanszírozását, és öt éve folyamatosan növeli a bölcsődei dolgozók juttatásait.

A kormány azt szeretné, hogy a bölcsődei dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülése minél nagyobb legyen, ezt segítik a béremelések – mondta a miniszter.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések