A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Iszlám Államnak próbált segíteni egy amerikai katona, hogy az amerikai hadsereget megtámadja


Megerősítette az amerikai igazságügyi minisztérium, hogy a terrorelhárítással közösen őrizetbe vettek egy korábbi amerikai katonát, amiért megpróbált segíteni az Iszlám Államnak abban, hogy amerikai haderőket támadjanak meg.


A 20 éves ohiói katonát szövetségi bíróság elé fogják állítani terrorizmus és terrorizmus támogatása vádjával – tudósított róla a Tampa Free Press. A vád szerint a férfi még 2020 decemberében kezdett információt szolgáltatni az Iszlám Államnak, hogyan mérjenek csapást a Közel-Keleten állomásozó amerikai katonákra.

A férfi meglehetősen részletes információt kívánt szolgáltatni a terrorszervezetnek, többek között konkrét katonai manővereket is, amivel maximalizálhatják a támadás halálosságát. Ezen felül azt is leírta részletesen, hogyan kell az amerikai ellentámadás esetén megfelelően védekezni, letáborozni, javaslatai között szerepelt egyes épületek robbanószerkezettel való ellátása is.

A vád szerint 2021 januárjában a férfi újabb videót küldött a terrorszervezetnek, ahol az Iszlám Állam zászlaja előtt áll és a terrorszervezet szimbolikus gesztusát mutatta. Ezt követően küldött egy második videót is, ahol egy propagandaszöveget mondott el a szervezetnek az amerikai seregek elleni támadásról.

A hírportál beszámolója szerint a katona röviddel csatlakozása után már az Iszlám Állam által készített online propaganda, és különböző dzsihadista oldalak után kezdett el keresgélni az interneten, a közösségi médiában pedig nyíltan kifejezte támogatását a terrorszervezet felé.

2020 októberében azonban a titkosszolgálatok megkezdték a rajtaütést a gyanúsnak vélt férfin, méghozzá úgy, hogy az FBI egyik ügynöke az Iszlám Állam egyik támogatójának adta ki magát, aki azt állította, hogy kapcsolatban is áll a terrorszervezettel.

Így az egész tanácsadás, amelyet a férfi az Iszlám Állam felé kívánt irányítani, egyenesen a titkosszolgálatok füléig ment. Amerikai szemmel megdöbbentő dolgok is elhagyták a férfi klaviatúráját, többek között kifejezte felháborodását az amerikai hadsereg kapcsán, és folyamatosan az Iszlám Államot éltette.

A férfi azonban rendkívül súlyos bűncselekményeket követett el ezáltal, és elképzelhető, hogy nem csak a terrorizmus vádja lesz az egyetlen, mellyel bíróság elé kerülhet, ugyanis érzékeny katonai és stratégiai információkat szolgáltatott az „ISIS-támogató” FBI-ügynöknek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések