A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Európai Unió két évvel meghosszabbította Maliban szolgálatot teljesítő missziójának mandátumát


Az Európai Unió két évvel meghosszabbította Maliban szolgálatot teljesítő missziójának jelenlétét és 89 millió euró (mintegy 32 milliárd forint) költségvetést biztosít számára 2023 januárjáig - közölte az Európai Unió Tanácsának sajtószolgálata hétfőn.


 Az Európai Unió civil missziója (EUCAP Sahel Mali) a Száhel-övezeti ország belső biztonságának és a békéjének fenntartásához nyújt segítséget.

A közel 150 uniós szakértővel működő, bamakói központú uniós szolgálat tevékenysége az ország biztonsági erőinek kiképzésére irányul. Stratégiai tanácsadást ad Mali érintett minisztériumainak a biztonsági ágazat reformja érdekében.

A mali misszió 2014 áprilisa közepén kezdte meg működését. A misszió parancsnokságának székhelye az ország fővárosában, Bamakóban van, és az ott dolgozó személyzet 2019. március 1-jétől 144 nemzetközi alkalmazottat és 65 helyi alkalmazottat számlál.

A polgári közös biztonság- és védelempolitika (KBVP) területére fókuszáló uniós missziók Száhel-övezeten belül az EUCAP Száhel Mali misszió célzott tevékenységeket is folytat a stratégiai tanácsadás és a képzés területén Mauritániában, Nigerben, Burkina Fasóban és Csádban, egy 2018 decemberében módosított operatív terv szerint. Jelenleg két másik KBVP-misszió is működik a térségben. Az EUTM Mali misszió, amely a mali fegyveres erők átszervezéséhez járul hozzá kiképzésekkel és tanácsadással, valamint az EUCAP Száhel Niger misszió, amely a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelmet segíti Nigerben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések