A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Amire még soha nem volt példa a koronavírus világjárvány idején


Ezelőtt soha nem volt példa arra, hogy lezárják Hongkong egyes részeit a vírus miatt, de a terjedő betegség miatt ez is megtörtént.


Világszerte több országban és nagyobb várásokban rendeltek el lezárásokat, ami az egyik legdrasztikusabb módszer a védekezés idején. Ázsiában már számtalan példát láthattunk erre, különösen Kínában, ahol egy kisebb fertőzésszámra is jelentős erőkkel reagálnak.

Hongkong eddig bírta, miután döntést hoztak az ideiglenes lezárásokról, amire ezelőtt nem volt példa. A kormány részéről ez az első ilyen döntés a COVID-19 elleni védekezés jegyében, amiről a CNN is beszámolt.

A hongkongi kormány szombat reggel adott ki egy közleményt, melyben egy kötelező tesztelési programról is beszámolt. A Kowloon-félsziget található Jordan egy sűrű és virágzó városi terület, ahol sokemeletes apartmanokat, vállalkozásokat és éttermeket találni. Ennek egyes területeit lezárják, és megkérik a lakosokat, hogy maradjanak odabent, és vegyenek részt a kormány által elrendelt kötelező tesztelésen.

A híres Temple Street is a lezárt területek közé tartozik, ami az egyik legközkedveltebb helyszíne a turistáknak. Ez az a hely, ahol az ikonikus éjszakai piac található, ami a korábbi formájában egyelőre megszűnik létezni.

Ezzel a lélegeztetőgéppel megfelezhető az intenzív osztályokon ápolt páciensek száma

A kijelölt területeken lévő lakóknak tilos elhagyniuk az otthonaikat, amíg a tesztelések nem érnek véget. A kormány szerint a kötelező tesztelési program várhatóan 48 órát, azaz két napot fog igénybe venni.

A vizsgálatok részeként a területen lévő épületekből fognak mintát venni, hogy megállapítsák, a vírus átterjed-e a szennyvízen keresztül. A hivatalos bejelentés szerint a korlátozás alá eső területeken lévő utakat lezárják a forgalom elől. Az elmúlt 24 órában Hongkong 61 új koronavírus-beteget regisztrált, köztük 55 helyi fertőzéssel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések