A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

60 ezer eurót rabolt ki porszívóval egy román férfi a szupermarket széfjéből


Nem tétovázott a rabló, ugyanis egy porszívó segítségével pillanatok alatt begyűjtötte a trezorban pihenő bankjegyeket, megspórolva ezzel egy csomó időt.


A Die Zeit magazin információi szerint egy 30 éves román férfinak kell bíróság elé állnia, amiért Németországban feltörte az egyik bevásárlóközpont széfjét, ahonnan egészen pontosan 56 870 eurót tulajdonított el.

Az eset Tauberbischofsheim kisvárosban történt két évvel ezelőtt, 2019-ben. A román Constantin B. és tettestársa zárás előtt érkezett meg az üzletbe símaszkban, majd egy játékpisztollyal megfenyegették a kasszánál álló hölgyet.

Ezután a nőt hozzákötözték egy székhez, és egy másik alkalmazotthoz tartották a fegyvert, ezáltal eljutottak a széfhez.

Constantin ekkor elővett a hátizsákjából egy otthonról hozott porszívót, és leleményes módon felszippantotta vele az összes bankjegyet. Lehetséges, hogy nem találtak volna rá az elkövetőkre, ha a férfi véletlenül nem felejti a helyszínen a szemüvegét.

A nyomozók végül tették a dolgukat, és napokon belül megtalálták a két rablót, akiket azonnal őrizetbe is vettek. A porszívós tolvaj a hétfői tárgyalásán könnyeivel küszködve beismerte, hogy ő tervelte ki az egész akciót, mivel fogytán volt pénzből, és nem tudta kifizetni a drogdílereket, valamint elromlott az autója, amit meg kellett volna javíttatni, és anyukájának is akart volna repülőjegyet venni, hogy visszamehessen Romániába.

A bírák nem hatódtak meg a történettől, a tolvaj alapfokon 4 és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott, másodfokon pedig az ítélet szigorításáért fellebbezett az ügyészség.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések