A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

220 milliárd darab maszkot exportált Kína a világ számára


A koronavírus-járvány hatására jelentősen megnőtt az igény a különböző maszkok behozatalára, amit a kínai adatok is egyértelműen alátámasztanak.


A kínai Kereskedelmi Minisztérium tájékoztatása szerint 220 milliárd maszkot exportáltak az országból, ami azt jelenti, hogy a világ lakosaira vetítve mindez nagyjából személyenként 40 maszknak felel meg, számolt be az AFP értesülései nyomán a France24.

A több milliárd dolláros üzlet létfontosságú volt a kínai gazdaság szempontjából, ugyanis a koronavírus miatt számos ágazat leállt, így az egészségügyi védőfelszerelések exportja volt a legfontosabb hajtóerő az ország számára.

A Kereskedelmi Minisztérium alelnöke, Qian Keming elmondta, hogy a maszkok mellett mintegy 2.3 milliárd darab egyéb védőeszközt és egymilliárd darab tesztcsomagot is leszállítottak tavaly a világ országai számára, “jelentős mértékben hozzájárulva ezzel a vírus elleni harchoz”.

Csak a maszkok exportálásával 340 milliárd jüan, vagyis körülbelül 70 milliárd dollár folyt be a vállalatokhoz.

Kína volt az első olyan ország, ahol 2019 végén megjelent a koronavírus, ám a szigorú intézkedéseknek köszönhetően szintén az ázsiai ország volt az első, ahol kontroll alá tudták vonni a járvány további terjedését.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések