Ha nem akarod plusz kilókkal zárni az ünnepet, kínálj a főfogások mellé pikáns, vegyes zöldségköretet!
Senki nem fog reklamálni, ha a szokásos köretek helyett ezt teszed az asztalra. Minél színesebb, annál izgalmasabb. Rakj bele mindent, amit otthon találsz. A vegyes zöldségköret szinte minden húshoz illik, és kellemesen fűszerezve fantasztikus.
Hozzávalók 4 személyre:
* 20 dkg paradicsom
* 2 db sárgarépa
* 2 db kaliforniai paprika
* 2 db krumpli
* 1 db cukkini
* 1 db lilahagyma
* 0.5 dl olívaolaj
* 1 db cékla
* só
* bors
* kakukkfű
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mosd meg, amit kell, pucolj meg. Vágd közel egyforma nagyságúra a cukkinit, a lilahagymát, a sárgarépát, a céklát, a kaliforniai paprikát és a koktélparadicsomot. Rakd egy mélyebb tepsibe, és szórd meg a zöldségeket sóval, borssal, kakukkfűvel, locsold meg olívaolajjal, és a kezeddel forgasd össze.
Tedd a tepsit előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 20-25 percig. Ha a zöldségek puhák, és könnyen beléjük szalad egy hegyes kés, elkészült a köret. Ha szeretnéd, még piríthatod. Lehetőleg melegen tálald.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések