A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Valósággal kikészítik rabtársai a móri mészárost a börtönben


Rájár a rúd a börtönben a móri mészárosra, akinek – furcsa módon – a saját sorstársai, a rabok nehezítik meg az életét! Weiszdorn Róbertről több társa is azt állította a vezetőségnek: szökni akar.

Teljesen érthető okokból az ilyen jellegű „felnyomást” az intézmény parancsnokának komolyan kell vennie, hiszen a napi 24 órás összezártság miatt a legjobban egymást ismerik az elítéltek, egy pár négyzetméteres cellában semmi nem maradhat rejtve a másik szeme elől. Annál cikibb pedig a világon nem történhet, hogy a móri mészáros megszökjön a börtönből!

Értesülésünk szerint a fegyőrök – a protokollt betartva – minden ilyen jelentés után tüzetesen átvizsgálták Weiszdorn celláját, de semmi olyat nem találtak, ami az állítólagos szökésre utalna. Ám hiába nincs jele az ördögi tervnek, a móri mészárlás miatt elítélt férfira ezek után még szigorúbb szabályok vonatkoznak, például bizonyos ideig még az udvarra sem mehet ki sétálni, ami nagyon megviseli.

– A konkrét ügyekről semmit nem mondhatok, az azonban biztos, hogy általános jelenség a börtönökben, hogy a rabok valamiféle előny vagy kedvezmény reményében feljelentik egymást. Teszik ezt sokszor úgy, hogy a kijelentésüknek semmi alapja nincsen. Amióta a védencem bekerült a rácsok mögé, valóságos mintarab. Teológiát és nyelvet tanul, próbálja az idejét hasznosan, önmaga fejlesztésével eltölteni – reagált megkeresésünkre dr. Lichy József, aki hosszú évek óta látja el Weiszdorn jogi védelmét.

Weiszdorn Róbert a magyar kriminalisztika legkegyetlenebb rablógyilkosságának egyik tettese volt. Társával, Nagy Lászlóval nyolc ártatlan ember életét oltották ki 2002. május 9-én a móri Erste Bankban.

Az, hogy ők a valódi elkövetők, csak öt évvel a bűncselekmény után derült ki. Weiszdornt életfogytiglanra ítélték, legkorábban negyven év letöltése után szabadulhat, Nagy László a cellájában felakasztotta magát.

Helyettük ült Kaiser

A brutális rablógyilkosságért először Kaiser Edét ültették le, aki évekig bizonygatta, hogy nem ő volt a tettes. Végül, öt év után, kiderült, Móron valóban nem ő gyilkolt, így abban az ügyben felmentették. A többi rablás miatt azonban 18 évet le kellett töltenie. Büntetéséből idén tavasszal szabadult.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések