A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Unokázós csaló ellen emeltek vádat Kaposváron: milliókat csalt ki egy idős nőtől – Akár 4 és fél évet is kaphat


Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki egy idős nőtől mintegy 3 millió forintot csalt ki a társaival úgy, hogy az unokájának és az ő ismerőseinek adták ki magukat.


Tavaly decemberben a vádlott és több társa a 71 éves nénit este felhívta egy brit telefonszámról, majd az egyikőjük azt állította, az unokája az.

A beszélgetés során úgy csaltak ki 3 millió forintot az idős asszonytól, hogy azt mondta a férfi, autóbalesetet okozott, így azonnal pénzre van szüksége ahhoz, hogy ne tegyenek ellene feljelentést, illetve ne bántsák őt a helyszínen. Úgy próbálták még inkább hihetővé tenni a történetet, hogy a hívás közben egy nő is átvette a telefont – azt játszotta el, hogy ő az, akinek a balesetet okozták –, majd azt követelte, hogy térítsék meg a kárát.

A telefonálás ideje alatt már az idős nő házánál várt az egyik társuk, aki most a vádlott. A néni behívta őt a házába, majd a férfi odaadta neki a mobilt. Azon a magát az unokájának kiadó csaló kereste őt, sürgetve, hogy minél előbb adja oda az ott levő 'ismerősének' a 3 millió forintot. Ezt az asszony meg is tette, majd a férfi sietősen elhajtott az autójával. Másnap a rendőrök azonosítani tudták őt, később pedig a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A végig tagadásban lévő vádlott társait a nyomozás során nem sikerült felderíteni. Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is egy másik ügyben kiszabott börtönbüntetését töltő vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, a bíróság a szabadságvesztés tartamát – a büntetési tétel felső határához közel – 4 év 6 hónapban állapítsa meg – írja az ügyészség.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések