Ez a sült krumpli pofonegyszerű, mégsem a megszokott. Máskor is követelni fogják tőled.
Mi illene jobban a hétvégi tepsis, rántott vagy grillezett húsokhoz, mint a sült krumpli? Hagyd ezúttal a hagyományos módszert, próbáld ki így! Sokkal jobban fogy majd, mint az olajban sült krumpli. Ha szeretnél, a szeletek közé pakolhatsz hagymakarikát, bacont, a tetejére pedig szórhatsz sajtot.
Hozzávalók:
* 8 db közepes krumpli
* 3 ág petrezselyem
* 3 evőkanál olívaolaj
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* bors
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd fel vékonyra, körülbelül két milliméter vastag szeletekre. Állítsd a krumplikat egy vajjal kikent, kör alakú tepsibe, kicsit megdöntve. Az olajat keverd össze zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, és locsold meg vele a szeleteket.
Told előmelegített sütőbe, és 200 fokon süsd pirosra, ropogósra körülbelül 45-50 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul, fedd le fóliával.
0 Megjegyzések