Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Baconös, sült krumplirózsa: ropogós és nagyon finom


Csavarj egyet rajta: az étvágygerjesztő, baconbe tekert krumplirózsa kiváló köretnek vagy akár önálló fogásnak is.

A krumplirózsa bármilyen egyszerű főételt ünnepivé varázsol. Nincs szükség sem kézügyességre, sem tapasztalatra, mégis káprázatos lesz. Tovább turbózhatod kevés reszelt sajttal. Mivel muffinsütőben sütöd, nem fog tocsogni az olajban.

 

Hozzávalók 8 szelethez:

* 8 szelet bacon

* 8 db nagy krumpli

* 3 evőkanál olívaolaj

* 2 gerezd fokhagyma

* só

* bors

* vaj

* zöldfűszer

 

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, mosd meg jó alaposan, majd vágd nagyon vékony szeletekre éles késsel vagy zöldséggyaluval. A bacont terítsd ki, és pakold rá a krumpliszeleteket úgy, hogy azok fedjék egymást, és túllógjanak a szalonnán. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, a kedvenc zöldfűszereddel, és kend meg vele a krumplit.

Óvatosan tekerd fel, hogy rózsa alakot kapj. Ha szükséges, igazgasd meg. Vajazd ki a muffinsütőt, és rakd bele a baconös krumplit. Előmelegített sütőben, 220 fokon süsd 30 perc alatt szép pirosra.

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések