Csavarj egyet rajta: az étvágygerjesztő, baconbe tekert krumplirózsa kiváló köretnek vagy akár önálló fogásnak is.
A krumplirózsa bármilyen egyszerű főételt ünnepivé varázsol. Nincs szükség sem kézügyességre, sem tapasztalatra, mégis káprázatos lesz. Tovább turbózhatod kevés reszelt sajttal. Mivel muffinsütőben sütöd, nem fog tocsogni az olajban.
Hozzávalók 8 szelethez:
* 8 szelet bacon
* 8 db nagy krumpli
* 3 evőkanál olívaolaj
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* bors
* vaj
* zöldfűszer
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, mosd meg jó alaposan, majd vágd nagyon vékony szeletekre éles késsel vagy zöldséggyaluval. A bacont terítsd ki, és pakold rá a krumpliszeleteket úgy, hogy azok fedjék egymást, és túllógjanak a szalonnán. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, a kedvenc zöldfűszereddel, és kend meg vele a krumplit.
Óvatosan tekerd fel, hogy rózsa alakot kapj. Ha szükséges, igazgasd meg. Vajazd ki a muffinsütőt, és rakd bele a baconös krumplit. Előmelegített sütőben, 220 fokon süsd 30 perc alatt szép pirosra.
0 Megjegyzések