A megunhatatlan lekváros piskótatekercs néhány adventi fűszerrel garantáltan megédesíti az ünnepi készülődést.
Elég néhány klasszikus fűszer, és az egyszerű piskótatekercs ünnepivé válik, a csodás illata pedig belengi az egész lakást. Ha nincs mézeskalácsfűszered, a fahéj és a szegfűszeg is tökéletes bele. Advent első vasárnapjára még megsütheted. Ne sajnáld belőle a lekvárt, mert minél több van benne, annál finomabb lesz. Nagyon ügyelj, hogy a tojáshab ne törjön meg. Továbbá sütés közben ne nyitogasd a sütő ajtaját, mert úgy könnyen összeeshet a piskóta.
Hozzávalók:
* 15 dkg liszt
* 12 dkg cukor
* 4 db tojás
* 1 teáskanál mézeskalácsfűszer
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 8 evőkanál baracklekvár
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbá, közben kanalanként add hozzá a cukrot, majd egyesével dolgozd hozzá a tojássárgákat. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a vaníliás cukorral, a mézeskalácsfűszerrel, és forgasd a tojásos masszába. Ekkor már csak spatulát használj, nehogy a hab összetörjön. Dolgozd csomómentesre a masszát, és simítsd sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe.
Süsd 170 fokon 20-25 percig, majd amikor szép aranysárga, vedd ki a sütőből. Még melegen, a papírral együtt tekerd fel, és hagyd hűlni. Amikor teljesen kihűl, kend meg baracklekvárral, ismét tekerd fel, majd szórd meg fahéjas porcukorral, és szeleteld fel.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések