Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pillekönnyű baracklekváros piskótatekercs: így lesz a klasszikus sütiből adventi édesség


A megunhatatlan lekváros piskótatekercs néhány adventi fűszerrel garantáltan megédesíti az ünnepi készülődést.


Elég néhány klasszikus fűszer, és az egyszerű piskótatekercs ünnepivé válik, a csodás illata pedig belengi az egész lakást. Ha nincs mézeskalácsfűszered, a fahéj és a szegfűszeg is tökéletes bele. Advent első vasárnapjára még megsütheted. Ne sajnáld belőle a lekvárt, mert minél több van benne, annál finomabb lesz. Nagyon ügyelj, hogy a tojáshab ne törjön meg. Továbbá sütés közben ne nyitogasd a sütő ajtaját, mert úgy könnyen összeeshet a piskóta.

Hozzávalók:

*  15 dkg liszt
*  12 dkg cukor
*  4 db tojás
*  1 teáskanál mézeskalácsfűszer
*  1 teáskanál sütőpor
*  1 csomag vaníliás cukor
*  8 evőkanál baracklekvár

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbá, közben kanalanként add hozzá a cukrot, majd egyesével dolgozd hozzá a tojássárgákat. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a vaníliás cukorral, a mézeskalácsfűszerrel, és forgasd a tojásos masszába. Ekkor már csak spatulát használj, nehogy a hab összetörjön. Dolgozd csomómentesre a masszát, és simítsd sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe.

Süsd 170 fokon 20-25 percig, majd amikor szép aranysárga, vedd ki a sütőből. Még melegen, a papírral együtt tekerd fel, és hagyd hűlni. Amikor teljesen kihűl, kend meg baracklekvárral, ismét tekerd fel, majd szórd meg fahéjas porcukorral, és szeleteld fel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések