A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Patrick Duffy egy évre kiszállt a Dallasból: ez Bobby Ewing furcsa halálának oka


Patrick Duffy maga kérte, hogy írják ki a sorozatból, végül megbánta ezt a tettét.


A Dallas világszerte óriási népszerűségnek örvendett, emberek milliói követték nyomon a Ewing-család életét. Az Egyesült Államokban 1978 és 1991 között játszották a szériát, a rendszerváltás miatt hazánkban kicsit később, 1990 és 1997 között vetítette az epizódokat a Magyar Televízió, később az RTL Klub.

Sokak kedvence Bobby Ewing volt, akit Patrick Duffy formált meg. Mindenkit sokkolt, amikor a nyolcadik évad végén Katherine autójával Bobbynak és Pamelának hajtott. A férfi, hogy megmentse kedvesét, elé vetette magát, így végül őt ütötték csak el, Ewing végül a kórházban hunyt el.

Duffy 2014-ben a The Huffington Postnak adott egy interjút, a beszélgetés során az újságíró felemlegette Bobby haláljelenetét, és elmondta, mennyire rosszul érintette, amikor kiírták a sztárt a sorozatból. Kíváncsi volt, hogy önszántából távozott-e akkor.

- Igen, én akartam, hogy így legyen. Sosem akartam visszatérni a sorozatba, ezért is döntöttünk úgy Leonard Katzman íróval, hogy Bobby hősies módon fog távozni, megment egy emberi életet, majd meghal - magyarázta.

Bár a '90-es években több cikk megjelent arról, hogy azért hagyta ott a szériát, mert a szülei tragikus halála annyira lesokkolta, hogy szüksége volt némi szünetre. Ám ez egy téves infó, a valódi oka az volt, mert úgy érezte, megérett rá, hogy még nagyobb és fontosabb szerepeket szabjanak rá.

- Már hét éve csináltam a show-t, a szerződésem pedig pont ennyi évre szólt. Ez egyértelműen egy olyan sorozat, aminek több nagy sztárja volt, és úgy véltem, ha valaha is a széria eléri azt a népszerűségi szintet, akkor azt elhagyva az ember kaphat olyan lehetőséget, amelyben csak ő lenne a főszereplő. Úgy láttam, akkor jött el az én időm. Kiléptem a sorozatból, de nem jöttek be a számításaim, ez egy jellemző Patrick Duffy üzleti fiaskó volt - emlékezett vissza.

Egy év kihagyás után a forgatókönyvírók megkeresték, nem szeretne-e visszatérni, ő erre igent mondott. A készítők azért is szerették volna, ha visszatérne, mert rengeteg rajongó bombázta őket levelekkel, másrészt a nézettségi adatok is sokat romlottak, miután kiszállt.

Bobby karakterét egy elég érdekes csavarral hozták vissza, Pamela a kilencedik évad végén egyszer csak felébredt az álmából, majd belépett a fürdőszobába, ahol éppen Ewing zuhanyozott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések