Hirdessen itt

8 finom étel, amik támogatják a vese működését - Serkentik, elősegítik a káros anyagok kiválasztását


Ínycsiklandó ételekkel is lehet támogatni a vese működését, sokat számít a magas antioxidáns-tartalom.


A vese nemcsak a vizelet és méreganyagok kiválasztásáért felelős, hanem segít a vérnyomás szabályozásában és a vörösvértest termelésében is.

A vesék egészséges működését a legjobban az elegendő folyadékfogyasztással támogathatod. Másfél-két liter tiszta víz a minimum naponta egy felnőtt embernek.

Az alább látható ételek támogatják a vesék működését, segítik a kiválasztás folyamatát, miközben vitaminokkal és ásványi anyagokkal látják el a szervezetet. Finom recepteket is mellékeltünk, amikkel színesíteni tudod az étrendedet.

A vesék működéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, csak így tudják hatékonyan eltávolítani a méreganyagokat. A vízfogyasztás mértéke függ a testsúlytól és az adott évszaktól is, de másfél-két liter a minimum.

A karfiol magas C-, B-vitamin- és rosttartalma is támogatja a vesék egészséges működését. Nem csak a közismert, hagyományos krémleves formájában fogyasztható, a régimódi prézlis karfiolt is érdemes kipróbálni.

Az eper alacsony glikémiás indexű, ízletes gyümölcs, rengeteg  antioxidánst és rostot tartalmaz. Az antioxidánsok csökkentik a szervezetben található szabad gyököket, így megkönnyítik a vesék kiválasztási funkcióját. Hideg eperkrémleves formájában hűsítő finomság készíthető.

Az olajos halak - mint a tonhal és a lazac - értékes omega-3-tartalma nemcsak a vérzsír szintjét csökkentik, de még a vérnyomásra is hatnak. Mivel a magas vérnyomás okozhat veseelégtelenséget, érdemes olyan ételeket enni, amik segítik kordában tartani az értéket, ilyen az isteni avokádós tonhalsaláta is.

Az alma az egyik legegészségesebb harapnivaló, értékes rostokat, pektineket tartalmaz. Ezek csökkentik a vesekárosodás esélyét, mivel stabilizálják a vércukor- és koleszterinszintet is: növekedésük káros hatással van a szervre. Almás céklasaláta formájában fogyasztva isteni finom.

A brokkoli olyan enzimeket tartalmaz, melyek védik a veséket. Érdemes roppanósan puhára készítve, brokkolisalátaként minél gyakrabban fogyasztani.

A kelkáposzta levelei rostban, A- és C-vitaminban gazdagok, a vesék működését is serkentik. A harminc perc alatt elkészíthető ínycsiklandó paradicsomos káposzta garantáltan jót tesz a kiválasztószervnek.

Az áfonya magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően támogatja a vesék működését, az étrendbe változatos módon beilleszthető. Fagyasztott formájában fogyasztva is éppoly egészséges, mint frissen.

A rostban gazdag édesburgonya igazi káliumforrás, ami segít kiegyensúlyozni a szervezet nátriumszintjét, ezen tulajdonsága a vesékre is jó hatással van. A könnyen elkészíthető rozmaringos édesburgonyát még annak is érdemes kipróbálni, aki a sima krumplit nem szereti.

CIKKK

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések