A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

“Orbán Viktor nem játszhat a magyar emberek jövőjével!” – Cseh Katalin is azt hiszi, hogy Magyarország és Lengyelország nélkül lesz megegyezés


Megegyezésről ír a hazaáruló, Cseh nevű ügynök.


Manfred Weber mantráját tolja a momentumos EP-képviselő:

„Ha a magyar és a lengyel kormány nem gondolja meg magát a vétó ügyében, a többi 25 uniós tagállam akár nélkülük is létrehozhat egy 750 milliárd eurós helyreállítási alapot. Ezzel kerülnék meg a két tagállam kormányát, hogy a jogállamisági feltétel miatti költségvetési vitának ne essen áldozatául a koronavírus gazdasági következményeit enyhítő helyreállítási alap – írja a mértékadó napilap, a Financial Times egy európai bizottsági tisztviselőre hivatkozva. Brüsszeli hírek szerint senki sem szeretné ezt az utat választani, de ha a két kormány vezetője fenntartja az álláspontját, kénytelenek lesznek.

Ez az alternatív megoldás azonban óriási érvágás lenne Magyarországnak, a magyar embereknek és a magyar gazdaságnak. A koronavírus-járvány pusztító gazdasági hatásait enyhíteni hivatott alapra minden tagállamnak szüksége van, így természetesen nekünk is. A növekvő munkanélküliség, a romló gazdasági adatok és a kormány semmittevése mellett a magyar gazdaságnak szüksége van erre az uniós alapra.

Mennyit veszítenénk azzal, ha Orbán önös politikai érdekből, a jogállami kritériumok miatt nemet mond erre az alapra? Az uniós tervek szerint a helyreállítási alapból 6 milliárd euró vissza nem térítendő támogatást kapna Magyarország – hogy érzékeltessük, ez tízmillió lakosra vetítve fejenként nagyjából 220 ezer forintot jelent. Ez az összeg tovább emelkedik, ha hozzászámoljuk, hogy az uniós elképzelés szerint Magyarország még 10 milliárd eurónyi kedvezményes, az egész EU által garantált hitelhez is jutna.

A jövő héten összeülnek az európai állam- és kormányfők, és megpróbálnak megegyezni. A mi álláspontunk azonban továbbra is egyértelmű. Magyarországnak szüksége van az uniós pénzügyi segítségre, ezeket a forrásokat azonban meg kell védeni a korrupt kormányoktól és a pénzéhes oligarcháktól – vagyis a jogállami mechanizmusra is szükség van.

Azonban további beláthatatlan következményei is lehetnek Európában annak, ha Orbán és Morawiecki vétója miatt nem lesz megállapodás, és gazdaságélénkítés helyett az uniós költségvetést is újra kell tervezni. Sokan már most attól tartanak, hogy ez akár egy 30 milliárd eurós megszorítást is jelenthet. Mindenki el akarja ezt kerülni, ezért nagyon fontos, hogy mihamarabb megegyezés szülessen.”

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések