Hirdessen itt

Napi két evőkanál ebből az élelmiszerből, és olvadnak a plusz kilók


Persze az egészséges táplálkozás nagyon fontos, de ez kiegészítésként tökéletes.


Ha fogyókúráról van szó, ma már rengeteg különféle módszer közül választhatunk. Mindegyiknek van előnye és hátránya, de ha hajlandóak vagyunk kísérletezni, akkor jó eséllyel - vagy egy kis szakértői segítséggel - megtalálhatjuk a nekünk tökéletesen megfelelőt. A diéta akkor jó, ha eredményt érünk el vele, de közben nem veszélyeztetjük az egészségünket, mert akadnak olyan étrendek is, melyek drasztikusan képesek legyengíteni az immunrendszerünket. Érdemes konzultálni szakemberekkel, mielőtt belevágunk, főként, ha nem vagyunk tisztában az egyes következményekkel vagy mellékhatásokkal.

A fogyáshoz nem csak egy szigorú terv és elköteleződés szükséges, van pár olyan - orvosok által is alátámasztott - javaslat, mely segíthet a hatékonyság növelésében. Cikkünkben most arról lesz szó, hogyan egészítheted ki a diétádat egy olyan alapanyaggal, mely valószínűleg ott van már a konyhádban, és amelyből elég naponta elfogyasztanod két evőkanállal, hogy hosszútávon látványos dolgokat tudj produkálni.

Almaborecet

Az almaborecetet évek óta használják különféle problémák megoldására. Közismert, hogy segít a kórokozók - köztük a baktériumok - megölésében, régebben pedig használták körömgomba, tetvek eltávolítására, szemölcsök és fülfertőzések tisztítására, fertőtlenítésére, kezelésére. Később aztán még több egészségügyi előnyt fedeztek fel az alapanyagban, ma már például előszeretettel alkalmazzák fogyókúrás kiegészítésként is. A keserű ízét kétlépcsős fermentációs folyamatnak köszönheti, a benne lévő ecetsav pedig segít a zsírok elleni küzdelemben.


Az anyagnak sok előnye, jótékony hatása van, például a vércukorszint kiegyensúlyozásában vagy az inzulinszint féken tartásában. A diétában azért hatásos, mert nemcsak a zsírokkal veszi fel a harcot, de csökkenti az étvágyat és megakadályozza, hogy egyáltalán felszaladjanak azok a plusz kilók, amiktől később csak megszabadulni szeretnénk. Nemrég publikáltak egy tanulmányt ebben a témában, egy amerikai kutatócsoport 144 alanyon tesztelte az almaborecet hatásait. A vizsgálat 12 hétig tartott, a résztvevők közül azok, akik naponta fogyasztottak egy evőkanál ecetet, átlagosan másfél kilót adtak le, és több mint egy centivel lett karcsúbb a derekuk. Emellett semmit nem sportoltak és ugyanúgy étkeztek, mint azelőtt.

Mennyi az annyi

Érdekes, hogy elég nagy különbséget tapasztaltak a szakemberek az egy, illetve két evőkanál almaborecet elfogyasztásának következményeinél. Az előző kutatáshoz kapcsolódóan megállapították, hogy azok, akik két kanállal fogyasztottak naponta az alapanyagból, azoknál több mint két kilóval mértek kevesebbet a mérlegen, magyarul felgyorsította a folyamatot a nagyobb bevitel. Természetesen ezt sem jó, ha túlzásba visszük, nem véletlen, hogy a hozzáértők ekkora mennyiségben határozták meg az adagot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések