A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Klasszikus töltött káposzta szilveszterre: füstölt hússal az igazi


Nálatok sincs szilveszteri buli töltött káposzta nélkül? Nagy adagban is könnyű elkészíteni az ízletes egytálételt.


Sok családban az év végi étlapról nem hiányozhat a hagyományos töltött káposzta, ami füstölt hússal az igazi. Mindegy, hogy oldalas, tarja, esetleg kolbász, sokat tesz hozzá a végeredményhez. Érdemes a káposztát a füstölt hús levében főzni. Amellett, hogy az egytálétel ízletes, és van benne szerencsehozó sertés, nagy előnye még, hogy jól felszívja az alkoholt.

Hozzávalók:

 👉 50 dkg füstölt sertéshús
 👉 70 dkg savanyú káposzta
 👉 10 db káposztalevél
 👉 10 dkg füstölt szalonna
 👉 2 csomag konyhakész rizs
 👉 1 db vöröshagyma
 👉 2 gerezd fokhagyma
 👉 1 mokkáskanál fűszerkömény
 👉 2 evőkanál zsír
 👉 2 db babérlevél
 👉 1 db tojás
 👉 pirospaprika
 👉 só
 👉 bors

Elkészítés:

A füstölt húst tedd fel főni valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Dobj hozzá babérlevelet, és főzd puhára körülbelül másfél óra alatt.

A darált sertéshúst keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással, a borssal, két teáskanál pirospaprikával, a köménnyel, a sóval. Terítsd ki a káposztaleveleket, rakj mindegyikre húsos masszát, tekerd fel, a végeket jól nyomkodd be. Ha kisebb töltelékeket szeretnél készíteni, vágd ketté a leveleket. Ha marad hús, készíts belőlük gombócokat.

Egy nagy fazék aljára tegyél zsírt, rakd rá a szalonnaszeleteket, és pakold rá a savanyú káposztát. Arra kerülnek a töltelékek, amikre szórj két evőkanál pirospaprikát. Öntsd fel annyi füstölt lével, hogy mindent ellepjen, és főzz puhára mindent körülbelül egy óra alatt. Rakd bele a füstölt húst, és tálaláskor kínálj hozzá tejfölt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések