A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kipucolja a bélrendszert, és felpörgeti a fogyást: 2020 legnépszerűbb diétáit mutatjuk


A sztárokat is meggyőzték az alábbi diéták. 2020 legjobbjait mutatjuk.

Nagyon kevés olyan ember van a világon, aki maximálisan elégedett lenne a testével, a pluszkilóktól szenvedők pedig gyakran képtelenek választani a hangzatos, gyors vagy éppen könnyű fogyást ígérő diéták közül.

A legjobb fogyókúrák nem azok, amelyek heti 2-3 kilós fogyást ígérnek, hiszen ezek az étrendek az olyan tápanyagok gyors kiiktatására törekednek, amelyekre valójában valamilyen szinten szüksége van a testnek, és bár gyors fogyással járnak, a kiéheztetett szervezet miatt a jojóeffektus számára készítik elő a talajt, nem pedig az egészséges életmódváltásra.

A dietetikusok még mindig amediterrán vagy skandináv diéta mellett teszik le a voksukat, de bőven akadnak olyan tartóst fogyást ígérő étrendek, amelyek már a sztárokat is meggyőzték. Az alábbiakban ilyenekből válogattunk.

Mayr-kúra

A Mayr-kúra egy 3-4 hétig tartó léböjtkúra, aminek célja, hogy kitakarítsa a szervezetben felgyülemlett méreganyagokat, amelyek a lassú anyagcsere okozói. Így a helyes bélműködés visszaállításával és a megfelelő étkezési szokások kialakításával a felkúszott pluszkilóknak is hamar búcsút lehet inteni.

A People magazin szerint Rebel Wilson amerikai színésznőnek is a kúra, emellett pedig a heti hatszori testmozgás segített abban, hogy az elmúlt hónapokban húsz kilótól szabaduljon meg. A diéta csökkentett glutén- és tejfogyasztást ír elő, de olyan ételeket szabad fogyasztani, mint a teljes kiőrlésű termékek, gyümölcsök, fehérjék, fűszerek, diófélék. A diétához még egy fontos dolog hozzátartozik: az ételeket alaposan, lassan kell megőrölni a fogakkal. A rágás abban segít, hogy minden tápanyag optimálisan szívódhasson fel az emésztés során. Ha még többet szeretnél megtudni a Mayr-kúráról korábbi cikkünkben írtunk.

Sirtfood diéta

Adele 50 kilós fogyásainternetes források szerinta Sirtfood diétának köszönhető, amely viszonylag szigorú szabályokkal rendelkezik. A súlyvesztés nagy részben a speciális étrendnek köszönhető, amelynek alapját anyagcsere-serkentő ételek, az úgynevezett sirtfoodok adják, amelyek szirtuinaktivátorokban bővelkednek, ilyenek a diófélék, zeller, alma, matcha tea, áfonya, a hajdina vagy a fekete csokoládé. Az énekesnő a diéta mellett a rendszeres mozgást is beiktatta az életébe, hogy sokkal feszesebb, tónusosabb alakkal rendelkezzen. Korábbi cikkünkből többet is megtudhatsz a diétáról.


Body reset diéta

A Body reset diétát az egyik legjobb étrendként tartják számon, Jessica Simpson színésznő-énekesnő ennek köszönheti 45 kilós fogyását a People magazin szerint.

A diéta három szakaszból áll: az elsőben naponta három zöldségekből, gyümölcsökből és lassú felszívódású szénhidrátokból, például zabpehelyből készült turmix fogyasztása javasolt. A második szakaszban napi két turmix, két egészséges, rostokban és fehérjékben gazdag nassolnivaló, valamint egy szilárd étel ajánlott, a harmadik szakaszban naponta egy turmix, valamint két szilárd étkezés és két ropogtatnivaló fogyasztható. A testmozgást sem szabad elhanyagolni, az edzések intenzitása szakaszonként változó. Ide kattintva még többet megtudhatsz a diétáról.

 

Volumetrikus diéta

A legjobb diéták rangsorában előkelő helyen szerepel a volumetrikus étrend, mégis kevesen ismerik itthon. Az étrend a sűrűség alapján kategorizálja az ételeket.

Az első kategóriába a nagyon alacsony sűrűségű ételek kerültek, ide tartoznak a keményítőmentes gyümölcsök és zöldségek, a nem zsíros tej és a húslevesalapú leves. A második csoport az alacsony sűrűségű fogások halmaza, ide tartoznak a keményítőtartalmú gyümölcsök és zöldségek, gabonafélék, alacsony zsírtartalmú hús, hüvelyesek és alacsony zsírtartalmú vegyes ételek, például chili és tészta. A harmadik kategória a közepes sűrűségű ételeket gyűjti össze, amibe beletartozik a hús, a sajt, a pizza, a sült krumpli, a salátaöntet, a kenyér, a perec, a fagylalt és a torta. A negyedik csoportba a nagy sűrűségű ételeket gyűjtötték, ezek pedig a keksz, chips, csokoládé, cukorka, süti, dió, vaj és olaj. A diéta során az első két kategóriát kell a mindennapokban előnyben részesíteni, a harmadikat mértékkel, a negyediket lehetőség szerint kerülve.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések