A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Készüljön fel: ónos eső csap le az országra, kiadták a másodfokú riasztást is


Brutális mennyiségű ónos eső eshet le csütörtök napközben az ország nyugati megyéiben, a hét hátralévő napjaiban azonban már megkegyelmez nekünk az időjárás.


Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de keleten szakadozottabb lesz a felhőzet. A Dunántúlon többfelé várható fagyott eső, ónos eső, intenzitás függvényében a nyugati határszélen havazás is. A délelőtti órákban fokozatosan egyre inkább eső lesz a jellemző, amely átterjed a középső országrészre is – írja a met.hu.

A keleti, délkeleti szél több helyen megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 9 fok között várható, de a nyugati határvidéken csak -1, +1 fok körül valószínű. Késő estére -1 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.


Pénteken hosszabb-rövidebb napos időszakok főleg a Tiszántúlon lehetnek, másutt inkább közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Hajnalban főként nyugaton, délnyugaton kialakulhatnak ködfoltok. A déli órákig elsősorban a nyugati és a középső országrészben várható szórványosan eső, hajnalban, reggel néhol még fagyott eső, ónos eső is előfordul. Délutántól számottevő csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön, illetve a Dél-Alföldön időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet Általában 3-8 fok között alakul, de délkeleten néhol 9-11 fok is lehet.

Szombaton a fátyolfelhők mellett rétegfelhők is lehetnek, főleg nyugaton, a főváros környékén, illetve az Északi-középhegység térségében. Másutt hosszabb szűrt napsütés valószínű. Hajnalra főleg nyugaton néhol kialakulhatnak ködfoltok. Számottevő csapadék nem valószínű, de helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső, főleg nyugaton és északkeleten. A délkeleti, keleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7-14 fok között alakul, de északkeleten kissé hidegebb lesz.


Vasárnap réteg- és magasszintű felhők is lehetnek. Emellett általában több-kevesebb napsütés is valószínű. Hajnalban itt-ott ködfolt kialakulhat. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső, főleg nyugaton. A délkeleti, keleti szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharos közeli széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8-14 fok között várható, de északkeleten kissé hidegebb lehet.

Hétfőn főleg keleten, északkeleten délelőtt lehetnek napos időszakok, de nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé számíthatunk esőre. A keleti, délkeleti szél több helyütt megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4-10 fok között alakul.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, kevés helyen süthet ki a nap. Főként hajnalban lehetnek ködfoltok. Többfelé előfordulhat eső, zápor. A délkeleti szél megélénkül, néhol időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4-10 fok között alakul.

Szerdán erősen felhős, illetve borult idő lesz a jellemző. Több helyen előfordulhat eső, zápor. A keleti, délkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6-12 fok között alakul.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések