Hirdessen itt

Jövőre újabb hárommilliárd forint pályázati pénzből korszerűsíthetik a társasházak a távfűtési rendszereiket


A tavalyihoz hasonlóan márciustól újra pályázhatnak, összesen 3 milliárd forintos keretösszegben a társasházak és lakásszövetkezetek a távfűtési rendszerek korszerűsítésére, a szabályazhatóságot lehetővé tévő berendezésekre, de akár radiátorcserére is - mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára kedden reggel az M1 aktuális csatornán.


Az államtitkár kifejtette: a tavaly indult programon keresztül 26 300 lakást értek el, és jövőre további 25-30 ezer ingatlan fűtési rendszerének korszerűsítését tervezik az 50 százalékos önrészt igénylő támogatással. Magyarországon tavaly nyáron, még az első program indulása előtt nagyjából 200 ezer korszerűtlen távfűtéses rendszerű lakást tartottak számon - jegyezte meg.

Az egy lakásra igényelhető támogatási összeg 400 ezer forint, társasházak esetében pedig a limit 75 millió forint - ismertette az államtitkár.

A minisztérium azt várja a programtól, hogy 18 millió kilowattóra energiamegtakarítást eredményezzen és 4000 tonnával csökkentse a szén-dioxid-kibocsátást.

A tavasztól elérhető keretre kimerülésig lehet pályázni - mondta Kaderják Péter, utalva arra, hogy a legutóbbi pályázat kerete 5 hónap alatt fogyott el.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések