Hirdessen itt

Jónak lenni jó! - Csaknem 185 millió forint gyűlt össze a közmédia jótékonysági kampányában


Mintegy 185 millió forint gyűlt össze a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű kampányában, amelynek idei kedvezményezettje az Együtt az Autistákért Alapítvány.


 Az összegből egy autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrumot hoznak létre - közölte az MTI-vel az MTVA Sajtó és Marketing Irodája.

Siklósi Beatrix, a jótékonysági akció projektvezetője, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója a közlemény szerint a vasárnapi műsorfolyammal kapcsolatban elmondta: a Jónak lenni jó! évről évre visszajelzést ad a társadalomnak és a műsor készítőinek is arról, hogy a jó ügyekért érdemes összefogni.

"A közmédia számára fontos a társadalmi szerepvállalás, megtisztelő, hogy kampányunkkal hozzájárulhattunk egy országosan egyedülálló intézmény létrehozásához. Hálásan köszönjük mindenkinek, aki tárgyi felajánlásával, pénzbeli adományával támogatta ezt a nemes kezdeményezést" - fogalmazott Siklósi Beatrix.

Szijjártó-Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke kiemelte: az alapítvány elkötelezett támogatója az autizmussal élő gyerekeknek és családoknak. 2018-ban ambiciózus célt tűztek ki maguk elé: egy olyan mintaház létrehozását, ahol minél hamarabb diagnosztizálni tudják a gyerekeket, hogy időben megkaphassák azokat a fejlesztéseket, amelyek segítségével teljesebb életet élhetnek.

"Nagyon sok családot érint az autizmus, de nem beszélünk róla eleget. Az alapítvány célkitűzése az edukáció, az elmúlt másfél hónapban pedig bemutathattuk azokat a nehézségeket, amelyekkel a gyerekeknek és a családoknak nap mint nap szembe kell nézniük. Nagyon jó érzés volt látni, hogy karácsony közeledtével összefognak az emberek és segíteni szeretnének céljaink elérésében" - hangsúlyozta az alapítvány elnöke.

Az Autista Mintaházat a budapesti Heim Pál Gyermekkórház XIII. kerületi telephelyén 2021 tavaszán tervezik megnyitni, ahol az épületet és környezetét is úgy alakítják ki, hogy az speciálisan az autista gyerekeket segítse.

Magyarországon ez lesz az első olyan egészségügyi intézmény, amelyben több szakterületet érintő csapat dolgozik majd azon, hogy a diagnosztizált gyermek készségeit és képességeit feltárja, fejlessze és a családot is segítse. A mintaház szolgáltatásai egészségügyi ellátás keretében ingyenesen igénybe vehetők.

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy a koronavírus-járvány miatt nem a megszokottan alakult ez az év, hozzátette azonban: ennek ellenére egyértelmű volt, hogy a közmédia idén kilencedik alkalommal is belevág a Jónak lenni jó! kampány megszervezésébe.

"A magyarokra általában jellemző, hogy a nehéz időkben összetartanak. A kollégákkal úgy gondoltuk, hogy idén is megmutatjuk a közösség erejét az adventi időszakban, amikor az ember a szerettei, a családja felé fordul. Hiszen az ember azért is van a világon, hogy adjon. Mi pedig mindenképpen adni, teremteni szeretnénk - értéket, közösséget, családot. Örülök, hogy idén is elmondhatjuk, nagyon jól sikerült a jótékonysági akció" - értékelte az idei kampányt Papp Dániel.

A jó ügyért folytatott gyűjtés még nem ért véget, az adományvonal a jövőben is él: a 13616-as számon tárcsázva vagy a 13616-as számra küldött SMS-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az Együtt az Autistákért Alapítvány munkáját. Továbbá év végéig a lehetőség van még megvásárolni azokat a fix áron felajánlott tárgyakat is, amelyek eddig nem találtak gazdára; ezek megtekinthetők a https://mediaklikk.hu/jonaklennijo/ oldalon.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések