A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hétfőtől jelentkezhetnek a fiatalok a ZsetON című pénzügyi versenyre


Hétfőtől lehet jelentkezni a ZsetON - Hangolódj a pénzügyekre című versenyre, amelynek célja játékosan átadni a középiskolásoknak és egyetemistáknak a pénzügyek kezeléséhez elengedhetetlen ismereteket és készségeket - mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.


A helyettes államtitkár megjegyezte, nagy segítség lehet az életben a fiataloknak, ha pályájuk elejétől kezdve takarékoskodnak, pénzügyi célokat határoznak meg, saját költségvetést készítenek, ha pedig már van megtakarításuk, ügyesen fektetik be.

A középiskolások számára a PM és társintézményei harmadik éve szervezik meg a versenyt - ismertette a helyettes államtitkár. Hozzátette: két évvel ezelőtt nagyjából 5000 fő, tavaly pedig már 15 000 tanuló vett részt a megmérettetésen, idén pedig várhatóan a 15 ezer főt is meghaladhatja a versenyzők száma. Az egyetemistákat idén először szólítják meg a programmal.

Balogh László a televíziós interjúban a verseny menetéről elmondta, hogy a jelentkezők regisztrációkor online módon 20 kérdést kapnak, amelyet március elejéig kell megválaszolniuk. A második fordulót már - amennyiben a járványhelyzet is engedi - élőben tervezik megtartani március 26-án, amikor a 150 legjobbnak ítélt pályázó közül kiválasztanak 10-et, akik ugyanaznap a döntő keretében mérik össze a tudásukat.

A helyettes államtitkár jelezte, hogy a zset-on.hu-n és az okosanapenzzel.hu-n lehet jelentkezni a versenyre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések