A sajtos rúd megunhatatlan vendégváró sós süti. Ez a könnyű változat kelesztés nélkül is pihe-puha lesz.
A sós sütikkel mindig sikert arathatsz, hisz aki megkóstolja, kapkodja egyiket a másik után. A sajtos rúd is készülhet macera nélkül. Mivel tejföl és vaj is jócskán kerül bele, garantáltan omlós, puha lesz, és még másnapra is friss marad. A tetejére szórhatsz sajtot, különféle magvakat.
Hozzávalók:
👉 30 dkg finomliszt
👉 20 dkg rétesliszt
👉 25 dkg vaj
👉 15 dkg sajt
👉 1 kis pohár tejföl
👉 2 db tojás
👉 1 csomag sütőpor
👉 só
👉 mák
👉 szezámmag
Elkészítés:
A kétféle lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a sót, a sütőport, majd morzsold össze a vajjal. Mehet hozzá a két tojássárga és annyi tejföl, hogy rugalmas tésztát kapj. A sajtot reszeld le, és a felét is dolgozd hozzá. Oszd két részre, mindegyikből formázz gombócot. Nyújtsd ki, majd kend meg a villával felvert tojásfehérjével, és szórd meg a tetejét reszelt sajttal és magvakkal.
Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 15-20 perc alatt. Ha a sajtos rudak szép pirosak, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések