Hirdessen itt

Gyors, egyszerű sajtos rúd kelesztés nélkül: ettől lesz igazán omlós


A sajtos rúd megunhatatlan vendégváró sós süti. Ez a könnyű változat kelesztés nélkül is pihe-puha lesz.


A sós sütikkel mindig sikert arathatsz, hisz aki megkóstolja, kapkodja egyiket a másik után. A sajtos rúd is készülhet macera nélkül. Mivel tejföl és vaj is jócskán kerül bele, garantáltan omlós, puha lesz, és még másnapra is friss marad. A tetejére szórhatsz sajtot, különféle magvakat.

Hozzávalók:

 👉 30 dkg finomliszt
 👉 20 dkg rétesliszt
 👉 25 dkg vaj
 👉 15 dkg sajt
 👉 1 kis pohár tejföl
 👉 2 db tojás
 👉 1 csomag sütőpor
 👉 só
 👉 mák
 👉 szezámmag

Elkészítés:

A kétféle lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a sót, a sütőport, majd morzsold össze a vajjal. Mehet hozzá a két tojássárga és annyi tejföl, hogy rugalmas tésztát kapj. A sajtot reszeld le, és a felét is dolgozd hozzá. Oszd két részre, mindegyikből formázz gombócot. Nyújtsd ki, majd kend meg a villával felvert tojásfehérjével, és szórd meg a tetejét reszelt sajttal és magvakkal.

Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 15-20 perc alatt. Ha a sajtos rudak szép pirosak, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések