A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Oroszországban háromszor többen haltak meg koronavírusban, mint eddig tudtuk


Az elhunytak számát tekintve az ország azonnal a harmadik helyre ugrott a világon.


Oroszország hétfőn közölte, hogy a koronavírusban elhunytak száma valójában háromszorosa a korábban közölt számnak, amivel egyből a harmadik helyre kerültek a világon az elhunytak száma alapján – írta meg a The Guardian. Hozzátették: az orosz elnök, Vlagyimir Putyin az alacsony halálozási rátával büszkélkedett több alkalommal is, kiemelve, hogy Oroszország jobb munkát végzett ebben a tekintetben, mint a nyugati országok.

A The Guardian megírta: hétfőn a Rosszstat statisztikai hivatal közölte, hogy a január és november között feljegyzett, összes halálozások száma 229 700-mal nőtt az előző évhez képest. „A halálozás növekedésének több mint 81 százaléka ebben az időszakban a koronavírusnak köszönhető” – mondta Tatjana Golikova miniszterelnök-helyettes, ami azt jelenti, hogy több mint 186 000 orosz halt meg a vírus miatt.

Az orosz egészségügyi tisztviselők a járvány kezdete óta több mint 3 millió fertőzést regisztráltak, de csak 55 265 halálesetről számoltak be, ami sokkal alacsonyabb halálozási arány, mint más, súlyosan érintett országokban. Oroszországot korábban azért kritizálták, hogy csak azokat a Covid-haláleseteket jegyzi fel, ahol a boncolás is megerősíti, hogy a vírus volt a fő halálozási ok – írta meg a The Guardian.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések