A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gulyás Gergely: “nem az a rasszista, aki a BLM-nek állítandó szobrot ellenzi, hanem, aki ennek a mozgalomnak szobrot állít”


A Magyar Fórum feltette kérdéseit a Kormányinfón:


1. Szijjártó Péter, miután hétfőn az Ukrán Biztonsági Szolgálat házkutatást tartott több kárpátaljai magyar intézménynél és a KMKSZ elnökének lakásán, kijelentette: minden nemzetközi fronton kiáll a kormány a kárpátaljai magyarokért. Ezt csak helyeselhetjük, de vajon mennyire éri el ez a jogsértés és vegzálás a Nyugat és az európai parlamentben a magyar kormányon a jogállamiságot számon kérők ingerküszöbét? – Elég csak arra gondolni, hogy két évvel ezelőtt Európa és Románia közös nagy történelmi ünnepének nevezte a Magyarországot kritizáló Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság akkori elnöke december elsejét.

Kérdéseinkre Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszolt.
 
Több nemzetközi szervezet vezetője nincs tekintettel a magyarság érzékenységére. Az ukrán ügy ettől független, mert  egy szomszédos országról van szó. Mindig jó kapcsolatokra törekedtünk Ukrajnával. Csak az ukrán államon múlik, hogy milyen a két ország közötti viszony. Magyarország évek óta azzal szembesül, hogy Ukrajnában a magyar nemzetiséghez tartozókat éppen a magyarságuk miatt érik zaklatások, hatósági eljárások, koncepciós perek. Most is ezt tapasztaljuk. Ezért kénytelenek vagyunk – ahogy korábban a nyelvhasználat korlátozása miatt is felszólaltunk – újra és újra elmondani, hogy Magyarország sem Ukrajna EU-s integrációjához nem járul hozzá, sem pedig NATO-csatlakozásához. Sőt a NATO-val folytatandó csatlakozások megkezdéséhez sem. Mindaddig nem változtatunk álláspontunkon, míg helyre nem áll a korábbi nyelvtörvényi szabályozás, és amíg magyarokkal szemben koncepciós eljárások zajlanak Ukrajnában.

2. Mi a véleménye arról, hogy ócska rasszistának kiáltotta ki Baranyi Krisztina Ferencváros liberális polgármestere azokat, akiknek nem tetszik, hogy az agresszív BLM-mozgalomnak állítanak szobrot a kerületben? Tarthatunk-e attól, hogy rövidesen az ellenzéki vezetésű kerületek átveszik az ausztrál példát és a szociális munkásoknak azt tanítják, mint Victoria államban, hogy „a BLM miatti erőszak jó, mivel az egy nemes cél érdekében történik”?

Az Egyesült Államokban a Black Lives Matter alapvetően rasszista mozgalom, ami nem ismeri el egyenjogúnak a színesbőrűeket és a nem színesbőrűeket. Ennek megfelelően ez minden normális, a XX. század mércéit elfogadó emberi -jogi gondolkodással ellentétes. Ezért nem az a rasszista, aki a BLM-nek állítandó szobrot ellenzi, hanem, aki ennek a mozgalomnak szobrot állít.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések