A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokhagymás, zöldfűszeres steakkrumpli: sokkal jobb a bolti mirelitnél


A steakkrumplit szinte bármilyen fűszerezéssel elkészítheted. Köretként és önmagában is isteni.

A steakkrumpli tökéletes köret sült, rántott és szaftos húsok mellé. Ha tepsiben sütöd, sokkal kevesebb olaj kell hozzá, és ugyanolyan ropogósra sül. Mártogatóssal önmagában is fantasztikus. Frissen tálald, utána már nem lesz ropogós!

 

Hozzávalók:

* 80 dkg krumpli

* 2 evőkanál olívaolaj

* 5 gerezd fokhagyma

* 1 teáskanál só

* 1 mokkáskanál fűszerpaprika

* 1 késhegynyi kömény

* 1 evőkanál aprított zöldfűszer

* bors

 

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, dörzsöld meg a héját. Sokkal finomabb lesz, ha nem pucolod meg. Hosszában vágd nyolc-tíz gerezdre. A sót, a borsot, a köményt, a fűszerpaprikát keverd össze az olajjal.

Rendezd a krumplit zsiradékkal kikent tepsibe, tedd mellé a megpucolt fokhagymát, locsold meg a fűszeres olajjal, és szórd meg aprított zöldfűszerrel. A kezeddel forgasd össze, ügyelj, hogy mindenhova jusson. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 40-45 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések