Megújul a pécsi Bánki Donát Utcai Általános Iskola, a jövő januárban kezdődő és az év őszére befejeződő beruházás mintegy 745 millió forintba kerül - tájékoztatta a városi önkormányzat közleményben az MTI-t.


Azt írták, hogy az európai uniós és hazai pályázati támogatást élvező komplex energetikai korszerűsítés kiterjed a tornaterem mellett uszodát is magában foglaló épület homlokzatának, tetőszerkezetének szigetelésére, a külső nyílászárók cseréjére, "vandálbiztos" termofejekkel ellátott radiátorok felszerelésére, napelemes rendszer telepítésére is.

A város önerőből finanszíroz több, a pályázatból nem támogatható, de az épület korszerűsítéséhez kapcsolódó munkát, így egy új tűzjelző rendszer kiépítését, az épület belső festését és a külső lépcső felújítását.

Az önkormányzat kiemelt célja ingatlanjai, elsősorban közintézményei energetikai korszerűsítse, amelyekkel az épületek üzemeltetése gazdaságosabbá, fenntarthatóbbá válik, hozzájárulva a klímavédelemhez, Pécs zöldvárosi törekvéseihez - olvasható a közleményben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek