Hirdessen itt

Eszék díszpolgára lett Mészáros Lőrinc


A szlavóniai Eszék díszpolgárává avatták Mészáros Lőrincet a sport és a Dráva-parti település fejlődésében nyújtott egyedülálló hozzájárulásáért. Az ezt tanúsító oklevelet Boris Piližota, a város alpolgármestere nyújtotta át a nagyvállalkozónak. Az elismerést azok a személyek kaphatják, akik elévülhetetlen érdemeket szereznek a város és polgárainak fejlődésében. Mészáros Lőrincet a város képviselőtestülete pártállástól függetlenül, egyhangúan választotta meg díszpolgárrá.


A méltatásban kiemelték, hogy Mészáros Lőrinc Eszéken személyesen, tulajdonosként vállalt szerepet, amikor 2016 elején többségi tulajdonos lett az NK Osijeknél. A fejlesztések és építkezések során mindvégig tiszteletben tartotta a régió legnépszerűbb futballklubjának szurkolóit, hagyományait és érdekeit. A fejlesztéseknek köszönhetően visszatértek az eredmények és a szurkolók, ismét nemzetközi mérkőzések sorát játszották Eszéken, sikeres játékospolitika révén pedig nagy haszonnal értékesített tehetséges futballistákat a klub, miközben egyre erősödött, és immár a nagy rivális zágrábi Dinamo legyőzése sem volt lehetetlen. Az alpolgármester rámutatott: ennél is fontosabb, hogy a nagyszerű helyi, horvát szakemberek segítségével megkezdődött a klub hosszú távú terveinek megvalósítása, a futballakadémia és az új stadion építése, eurótízmilliók ráfordításával.

– Mészáros Lőrinc tettekkel is bizonyította, hogy számára Eszék egyszerre érzelmi és üzleti kérdés – fogalmazott Boris Piližota alpolgármester.

Mészáros Lőrinc korábban sem titkolta, különleges helyet foglal el szívében Eszék: szívesen járt mérkőzésekre, baráti látogatásokra a városba. Ahogyan az is közismert, hogy Horvátországnak a helyszínen szurkolt a moszkvai világbajnoki döntőben, 2018-ban. Beszédében kifejtette: – Számomra mint magyar állampolgár, nagy megtiszteltetés az egyik legszebb horvát város díszpolgárává válni. Örülök, hogy a csapattal együtt sikerrel teljesítettük a kitűzött célokat, és ezzel betartottuk az NK Osijek focicsapat átvételekor tett ígéretünket. Ez a munka több szempontból is örömteli számomra, mivel szeretem a futballt, szeretem Horvátországot, és imádom Eszéket. Az NK Osijek stadionja nemsokára Horvátország legjobb stadionja lesz, és mindent megteszünk azért, hogy bajnokok legyünk, valamint Európában is sikereket érjünk el – fogalmazott a 234. születésnapját ünneplő város új díszpolgára.

– Ígérem önöknek, hogy a továbbiakban is az eddigiekhez hasonló komolysággal, céltudatossággal és őszinteséggel fogunk helytállni minden Eszéket, Szlavóniát és egész Horvátországot érintő projektben, amelyben részt veszünk – zárta szavait Mészáros Lőrinc.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések