A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eldőlt, mi lesz a neve a fővárosi állatkertben született kis vombatnak


A Fővárosi Állat- és Növénykertben igazi baby boom volt az évben, hiszen sok új lakóval gazdagodtak. Egy csodálatos vombat is született még tavasszal, akinek a nevéről a látogatók is dönthettek.


Az intézmény a héten indított szavazást arról, mi legyen a neve a csöppségnek. Közel 10 ezer szavazat érkezett a választható nevekre, amelyek az alábbiak voltak: Mandy, Mia, Wendy.

A többség végül a Wendy névre szavazott, így eldőlt, hogy a vombatbébit így hívják majd. Wendy még a nyáron nézett ki először az anyukája erszényéből, ősszel pedig már a kifutóra is kimerészkedett, így néhány szerencsés élőben is megcsodálhatta őt.



A vombatok egyébként kevés állatkertben találhatóak meg, szaporodni pedig még kevesebb helyen szoktak. Európában több száz állatkert van, de mindössze csak 8 helyen – köztük Budapesten – sikerült. Ami viszont még ennél is nagyobb sikernek könyvelhető el, az az, hogy 5-nél több kisvombat még egyetlen európai állatkertben sem született, úgyhogy ezzel kiemelkedőek vagyunk.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések