A fahéjas cukorbevonattal ízesített Snickerdoodle több napig puha, omlós marad.
Amerikában a Snickerdoodle-t gyakran csak cukros sütiként emlegetik. Nagyon egyszerű elkészíteni, és érdemes rögtön dupla adaggal kezdeni, mert villámgyorsan elfogy. Hűvösebb napokon forró ital mellé is bevethető, de a tízóraisdobozba is remek választás. Fontos, hogy ne süsd túl a kekszeket, mert akkor nem puhul meg, és nem lesz omlós.
Hozzávalók:
* 25 dkg liszt
* 15 dkg vaj
* 10 dkg cukor
* 1 db tojás
* 1 db tojássárga
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál szódabikarbóna
* 1 kávéskanál fahéj
* 1 csipet só
A forgatáshoz
* 4 evőkanál barna cukor
* 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A vajat rakd egy tálba, és keverd össze a kristálycukorral. Add hozzá a tojást, a tojássárgát, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a fahéjat, a sót. Forgasd hozzá a lisztet, és gyorsan dolgozd csomómentesre. Lágy tésztát kell kapnod, majd takard le, és pihentesd 20-30 percig.
Ezt követően formázz a tésztából kisebb gombócokat. Forgasd fahéjjal elkevert barna cukorba, rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól nagyobb távolságra, mert sütés közben jól elterül. A tenyereddel kicsit lapítsd el. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 10-12 perc alatt.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések