Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A mennyei Snickerdoodle az amerikaiak híres, fahéjas keksze: egyszerre puha és roppanós


A fahéjas cukorbevonattal ízesített Snickerdoodle több napig puha, omlós marad.


Amerikában a Snickerdoodle-t gyakran csak cukros sütiként emlegetik. Nagyon egyszerű elkészíteni, és érdemes rögtön dupla adaggal kezdeni, mert villámgyorsan elfogy. Hűvösebb napokon forró ital mellé is bevethető, de a tízóraisdobozba is remek választás. Fontos, hogy ne süsd túl a kekszeket, mert akkor nem puhul meg, és nem lesz omlós.

Hozzávalók:

* 25 dkg liszt
* 15 dkg vaj
* 10 dkg cukor
* 1 db tojás
* 1 db tojássárga
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál szódabikarbóna
* 1 kávéskanál fahéj
* 1 csipet só

A forgatáshoz
* 4 evőkanál barna cukor
* 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A vajat rakd egy tálba, és keverd össze a kristálycukorral. Add hozzá a tojást, a tojássárgát, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a fahéjat, a sót. Forgasd hozzá a lisztet, és gyorsan dolgozd csomómentesre. Lágy tésztát kell kapnod, majd takard le, és pihentesd 20-30 percig.

Ezt követően formázz a tésztából kisebb gombócokat. Forgasd fahéjjal elkevert barna cukorba, rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól nagyobb távolságra, mert sütés közben jól elterül. A tenyereddel kicsit lapítsd el. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 10-12 perc alatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések