A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Helsinki Bizottság nagyon kiakadt, mert az anya nő, az apa férfi


Nem tetszik nekik, hogy az anya nő, az apa férfi.


A Soros-szervezet volt az első amely kikelt magából miután a parlament elfogadta az Alaptörvény módosítását.

A Facebookon elkezdtek picsogni:

A Fidesz-KDNP képviselői ma megszavazták az Alaptörvény kilencedik módosítását. Ezzel a kormány újabb öles lépést tett illiberális, kleptokratikus és paternalista hatalma megszilárdítása érdekében. Mindezt súlyosbítja, hogy ezt az egyre romló járványhelyzetet és a legális tiltakozási eszközeitől megfosztott társadalom bénultságát kihasználva teszi.

A ma megszavazott alkotmányos és törvényi változtatások tovább korlátozzák az ellenzéki politizálás mozgásterét, tovább nehezítik a közpénzek ellenőrzését vagy a kormánynak nem tetsző életmódot folytatók örökbefogadását, valamint súlyosan megsértik az állampolgári jogegyenlőséget. A kormányerőnek könnyebb lesz majd a közpénzekkel visszaélni, sarokba szorítani politikai ellenfeleit, valamint kisebbségi csoportok jogfosztásával pillanatnyi érdekei szerint megosztani a társadalmat.
A kormány eddig jobbára igyekezett fenntartani azt a látszatot, hogy az országot a modern civilizált nyugati világ részének tekinti. A 9. Alaptörvény-módosítás ebből a szempontból új szintet jelent, hiszen korábban csak politikai nyilatkozatokban hangzott el, de most egy jogszabályhoz – mégpedig az Alaptörvényhez – szorosan kapcsolódó és a jogalkalmazásban is szerepet játszó szövegben, az indokolásban jelenik meg feketén-fehéren, hogy a kormánytöbbség a magyar gyereket éppen ettől a Nyugattól, az onnan érkező hatásoktól félti.

Valójában azonban nem őket félti, hanem a saját hatalmát. Így válik az alkotmányozás a homofób propaganda eszközévé. A hamis ideológiai máz a nyers hatalmi érdeket takarja.

A demokrácia, a jogállam és az emberi jogok híveinek minden okuk megvan a dühre és az elkeseredésre.

De akár reményt is meríthetünk mindebből. Ugyan mi szüksége volna ilyen látványosan tovább koncentrálni a hatalmat egy Európában példátlan parlamenti támogatással rendelkező és az intézményeket megszállva tartó kormánynak, ha az ő szempontjából minden rendben van? Talán mert tart a hatalma megrendülésétől?

Orbán Viktor egyik ünnepi szónoklatában idézte Petőfi naplójának 1848. március 15-iki bejegyzését: „A nagyméltóságú helytartótanács sápadt vala és reszketni méltóztatott, és öt percnyi tanácskozás után mindenbe beleegyezett.” Ezt akarják ők is elkerülni. Azt gondolják, „jobb félni, mint megijedni.”

A mai viszonyok mellett ezeket a kártékony módosításokat nem lehet megakadályozni. De mindent el kell követni annak érdekében, hogy az emberek tudják, itt az ő bőrükre megy a játék. Hosszú távon akkor érhetünk el eredményt, ha feltárjuk a pusztító folyamatokat, ha mi, demokraták tiszteljük egymást, és összefogunk egymással.

Mi pedig, civil jogvédők minden hazai és nemzetközi fórumon el fogjuk mondani, hogyan veszik el tőlünk lépésről-lépésre a szabadságunkat, amit elődeink bíztak ránk.

Mi, civil jogvédők szolidaritást vállalunk a társadalom megtámadott csoportjaival és más demokratákkal. Mindent megteszünk azért, hogy a Magyar Helsinki Bizottság minél több segítséget adhasson az illiberális rezsim áldozatainak.


A Fidesz-KDNP képviselői ma megszavazták az Alaptörvény kilencedik módosítását. Ezzel a kormány újabb öles lépést tett...

Közzétette: Magyar Helsinki Bizottság / Hungarian Helsinki Committee – 2020. december 15., kedd


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések