A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámgyors gesztenyés brownie: gluténmentesen is mennyei


A brownie készítésének egyik titka, hogy nem szabad túlsütni, mert könnyen kiszárad. Igaz ez a gesztenyés változatra is.

 
A brownie egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy kevés liszt kell bele, és az is kiváltható valamilyen gluténmentes alternatívával. Így azok is nyugodt szívvel fogyaszthatják, akik speciális diétára kényszerülnek, vagy egyszerűen szívesen kipróbálnak kevésbé megszokott hozzávalókat is. A gesztenye és a mandula íze remek harmóniát alkot a csokival, az eredmény pedig egy mennyei édesség.

Hozzávalók:

* 20 dkg étcsoki
* 20 dkg édesített gesztenyemassza
* 15 dkg vaj
* 15 dkg cukor
* 5 dkg gesztenyeliszt
* 5 dkg mandulaliszt
* 3 db tojás

Elkészítés:

A csokit törd kisebb darabokra, gőz felett olvaszd fel, majd keverd hozzá a vajat. Pihentesd kicsit a masszát, hogy hűljön. Egy másik tálban dolgozd robotgéppel habosra a tojásokat a cukorral, majd add hozzá a vajas csokoládét, a villával átnyomkodott gesztenyemasszát, végül a kétféle lisztet.

Simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 180 fokon 15-20 percig. Akkor is vedd ki a sütőből, ha a belseje kicsit még ragacsos. Miközben hűl, a tésztában lévő hő még dolgozik benne, és állás közben tovább szilárdul. Várd meg, amíg kihűl, utána szeleteld. Tejszínhabbal, friss gyümölcsökkel tálalhatod, de akár olvasztott csokival is leöntheted.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések