A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Védjük együtt szeretett bolygónkat: hétvégén kezdődik a hulladékcsökkentés hete


Öt egyszerű módszerrel ön is sokat tehet a Föld jövőjéért.


Most szombattól kezdve egy héten keresztül tart az Európai Hulladékcsökkentési hét. A program célja, hogy kevesebb szemetet termeljünk. A környezetünk védelme egyre inkább előtérbe kerül, az Európai Unió tagállamai, így Magyarország is egyre célzottabb lépéseket tesz. A héthez a magyar kereskedelem, a közlekedés, a divatipar és a szépségipar is csatlakozott, továbbá az Innovációs és Technológiai Minisztérium kreatív ötletbörzét indított „Te hogyan figyelsz a hulladékcsökkentésre?” címmel

Keretes: 5 tipp a fenntarthatóbb életért

* Fogyasszunk hazai termékek
* Kerüljük a felesleg vásárlását
* Minimalizáljuk a műanyag használatot
* Nejlon helyett vászonszatyorral vásároljunk
* Vegyünk többször használatos maszkot

Most érdemes elektromos biciklit venni

Állami támogatást igényelhetnek azok, akik elektromos rásegítésű kerékpárt akarnak vásárolni. A pályázatot kifejezetten magán személyeknek írták ki. Fontos kikötések, hogy a jármű nem kerülhet többe 900 ezer forintnál, munkaviszonyt igazoló dokumentum szükséges, a támogatás legfeljebb a jármű árának a fele lehet, nyomatékszenzoros kerékpárra legfeljebb 90 ezer forinttámogatás, míg a nyomatékszenzoros kerékpárokra 150 ezer forinttámogatást ehet igényelni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések