Hirdessen itt

Újpesten is kezdeményezték a Meseország mindenkié betiltását


Annyit sikerült elérnie az újpesti Fidesz-frakciónak, hogy a Momentum-DK-MSZP-Jobbik-LMP koalíció vezette testület meghátrált a teljes engedés álláspontjából, és elfogadták, hogy csak szülői beleegyezés esetén lehet terjeszteni a meleg- és transzszexuális propagandát az óvodákban és bölcsődékben. Félsiker, de még ez is jobb, mint a teljes kontrollnélküliség,- számol be a Kontra.hu.


Nagy István, az újpesti képviselőtestület Fidesz-frakciójának tagja, volt szociális és egészségügyért felelős alpolgármester terjesztette elő azt a rendeleti javaslatot, amely szerint tiltsa meg a képviselő-testület a Meseország mindenkié című ‘mesekönyv’ és a hozzá tartozó pedagógiai módszertani füzet alkalmazását a kerületi óvodákban és bölcsődékben. Először az oktatási bizottságban ismertette a kezdeményezést, de nem szavazták meg, így a bizottság támogatása nélkül volt kénytelen a testület elé vinni.

A helyi Jobbik részéről is volt egy hasonló törekvés, de amikor azt tapasztalták, hogy a koalíciós partnerek nem szeretnék felvállalni a gyermekek védelmében a határozott fellépést, akkor kihátráltak a belőle.

Kanász-Nagy Máté népjóléti ügyekért felelős alpolgármester eleinte a teljes engedés mellett érvelt, szerinte ez a téma egy álprobléma. “Majd az óvodapedagógusok eldöntik, hogy mit mesélnek a gyerekeknek” – hangzott részéről a szélsőliberális válasz. Később érzékelhette, hogy ebben a kérdésben még az ellenzéki szavazók tábora is erősen megosztott, neki pedig nem csak városvezetői pozícióját kell megőriznie, hanem társelnökként pártját, az LMP-t is meg kell mentenie a totális megsemmisüléstől. Márpedig a zöld pártnak ma már minden egyes elpártoló szimpatizáns komoly érvágásnak számít, annyira kevesen maradtak.

Végül némi huzavona és kommunikációs hablaty után elfogadták azt a javaslatot, amely szerint a szülők dönthetnek arról, hogy az óvodás és bölcsődés gyermekeik kapjanak-e szexuális tárgyú felvilágosítást.

Nagy István előterjesztésében annak az aggodalmának is hangot adott, hogy ha a ‘mesekönyv’ bekerül a kerületi oktatási intézményekbe, akkor a szülői tiltakozások mentén megosztottá, egymással szemben ellenségessé válhatnak a közösségek. Mindebből látszólag arra lehet következtetni, hogy egy szimpla provokáció a ‘mesekönyv’ terjesztése, de szerinte sokkal többről van szó. Úgy látja, hogy ez egy kezdeti lépés, az emberek egyfajta hozzászoktatása a gyermekeknek szóló szexuális témájú propagandához, amelyet majd sorra követni fognak hasonló akciók. Ezért tartja indokoltnak a határozott vezetői fellépést.

Bár jobb lenne, ha a gyermekfejlődéstan szakmai érveire hallgatva a választott vezetők gondoskodnának a gyermekek védelméről az önkormányzat intézményeiben, de ha ezt nem merik felvállalni, akkor marad a szülők felelős gondolkodásába vetett bizalom.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések