A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Új lakásfelújítási program indul januártól, fantasztikus lehetőségek pofon egyszerűen


Hatalmas lehetőség nyílik meg a jövő évben a felújításra váró lakások korszerűsítésére, rengeteg, soha nem látott elemből áll majd a program.


Magyarországon nagyjából másfél millióan újítanák fel a lakásukat és négyszázezren ezt konkrétan tervezik is. Jövőre erre újabb kedvező lehetőség nyílik, és nemcsak a gyermeket nevelő családok számára, hanem mindenkinek – tudta meg a Ripost. A számos energiakorszerűsítési pályázat mellett elérhetők lesznek kedvező banki hitelek, és soha nem látott rezsicsökkentést tesz lehetővé a korszerűsítés, adott esetben akár a felvett hitel teljes törlesztőrészletére futja a megtakarításból.

A pályázatokkal persze az a baj, hogy néha túlságosan bonyolultak, bürokratikusak. Ezen kíván segíteni a Virtuális Erőmű Program, ami 2021-től elindít egy digitális szolgáltatást. Ezt kis- és mikrovállalkozások már tesztelik, de jövőre magánemberek számára is elérhető lesz, mondta el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában dr. Molnár Ferenc, a program kitalálója.

A mesterséges intelligencia a különböző lehetőségek közül kiválasztja azt, ami az adott érdeklődő számára a legmegfelelőbb, akár kombinálja a pályázatokat és támogatásokat, megkeresi a hozzá való hitelkonstrukciót egy néhány perces egyszerű kérdőív kitöltése után – ismerteti az innovatív lehetőségeket a Ripost.

Sok embernek azért magas az áram- és fűtésszámlája, mert régiek az ablakok, ajtók, nincs szigetelés, elavult a kazán. Ha ezeket az otthonokat korszerűsítik, akkor jelentős energiát lehet megtakarítani országos szinten, de az ingatlan tulajdonosának is jóval olcsóbb lesz a rezsije, a megtakarításból pedig futja a hiteltörlesztésre. Ez persze csak azoknak járható út, akik munkahellyel, rendszeres havi jövedelemmel rendelkeznek.

Egy felújítás mindig nagy feladat, a tervek szerint a családok segítséget kapnak a legjobb műszaki megoldások megtalálásától a finanszírozáson át a szerződések megkötéséig és a kivitelezésig. Jelenleg mindennek az előkészítése zajlik, pontos részleteket később közölnek.

Összekapcsolható az új lakásfelújítási programmal

Egy energetikai korszerűsítés átlagosan 750 ezer-2,5 millió forintba kerül, tehát bőven belefér a nemrég a gyermeket nevelő családoknak meghirdetett lakásfelújítási támogatásba.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések